Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Gatavojieties Brīvdabas svētkiem!

Austrālijas Latviešu 53. Kultūras dienās

Laikraksts Latvietis Nr. 93, 2010. g. 9. jūnijā
Valda Jefimova -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL53KDH400

Brivdabas1

FOTO Valda Jefimova.

AL 53. Kultūras dienu ietvaros pirmdien, 27. decembrī Melburnas Latviešu namā no plkst. 10 līdz 14.00 notiks pasākums, kas Melburnā agrāk nav bijis – Brīvdabas svētki.

Šajā svētku dienā katrs latviešu nama stūrītis tiks iedzīvināts ar kādu latvisku nodarbību vai priekšnesumu. Nama kafejnīcā, kā arī priekšdārzā, kur būs ierīkoti galdiņi ar krēsliem, varēs iegādāties visdažādākos latviešu ēdienus, to starpā, desiņas, skābus kāpostus, pīrāgus, kartupeļu salātus, pelēkos zirņus ar speķi, auksto biešu zupu, gurķu salātiņus, biezpienkūkas un magoņmaizītes. Būs iespēja iemalkot vēsus atspirdzinājumus – Latvijas alu, pa šampanieša glāzītei, vai arī atsvaidzināties ar svaigi izspiestu augļu sulu. Ik pa stundai priekšdārzā būs bērnu muzikālie priekšnesumi, un palaikam varēs dzirdēt muzikantus, dziedot un spēlējot latviešu mūziku.

Vienlaicīgi notiks arī tirdziņš, kur būs iespēja iegādāties latviešu mākslinieku un amatnieku darbus – gan tautiskus, gan arī mūsdienīgus, ieskaitot rotas lietas, keramiku, bildes, apsveikuma kartiņas, grāmatas, ziepes un paštaisītus kulinārijas gardumus.

Pasākumā netiks aizmirsti arī bērni. Bērniem būs norīkotas visādas nodarbības. Būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās nodarbībās, klausīties latviešu pasakas, gatavot grāmatzīmes, ādas rokasprādzes, nozīmītes un vēl daudz citas lietas. Bērniem cerams patiks mūsu īpaši pasūtītie īslaicīgie tetovējumi ar latviskiem rakstiem. Jauniešiem un cienīgāka gada gājuma pārstāvjiem arī būs iespēja lepoties ar latvisku rakstu uz pleca, rokas vai potītes!!!

Pulksten 12.00 Lielajā zālē tiks atklāta portretu konkursa izstāde Austrālijas latvietis. Portretā attēlotai personai ir jābūt Austrālijas latvietim. Šī konkursa mērķis ir izrādīt cieņu Austrālijas daudzveidīgai saimei. Portreta izstādē varēs redzēt gan pieaugušu mākslinieku, kā arī bērnu darbus, jo konkursā ir arī jaunatnes daļa. Nāciet, skatiet un atpazīstiet pazīstamas sejas!!!

Šie svētki ir domāti visām paaudzēm – bērniem, jauniešiem, vecākiem un vecvecākiem. Arī cittautiešu draugiem šī būs laba izdevība mazliet iepazīties ar latviešu kultūru un ar mūsu latviešu centru. Šie svētki ir domāti arī tiem, kuri ir atsvešinājušies no latviešu sabiedrības un labprāt izbaudītu latvisku gaisotni, kurā latviešu valodas saprašana nebūtu nepieciešama.

Svētku laikā būs atvērts KD informācijas galds, kur varēs iegādāties biļetes uz sarīkojumiem, programmas un Kultūras dienu suvenīrus.

Visi ir mīļi aicināti ielūgt savus radus un draugus uz Brīvdabas svētkiem. Aicināt visus, kuriem interesē kaut ko uzzināt par mūsu kultūru un arī tos, kuri vēlas apmierināt savu ziņkārību par to, ko mēs katru nedēļas nogali darām Latviešu namā! Gaidīšu visus!!!

Ja vēlaties pieteikties kā pārdevējs svētku tirdziņā, lūdzu sazinieties ar Karīnu Vējiņu kivej@hotmail.com, kura varēs Jums sniegt sīkāku informāciju.

Tuvāku informāciju par piedalīšanos portretu konkursā varat saņemt no Andas Banikos rakstot uz anda@activ8.net.au vai zvanot (03) 5687 1206.

Valda Jefimova
Brīvdabas svētku koordinatore



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com