Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ziemassvētku eglīte Ciema mājiņu iedzīvotājiem

Gaisotne bija tāda kā vecos, labos laikos

Laikraksts Latvietis Nr. 631, 2021. g. 6. janv.
Elvīra Latiša -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Roberts Brenners un Lilita Lauriņa. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Piektdien, 18. decembrī, Latviešu Ciema mājiņu iedzīvotāji bija lūgti uz Ziemassvētku svinībām. Rīkotāji svinēšanu bija cerējusi noturēt brīvā dabā – laukumā pie sabiedriskā namiņa, bet mākoņi un vēsais vējš šo plānu izjauca.

Tas nekas. Rīkotājiem bija plāns B. Ja nevar ārā, rīkos svinēšanu iekšā sabiedriskā namiņā. Tā plkst. 17.00 bariņš ļaužu jau stāvēja pie reģistrācijas galda, lai tiktu atzīmēti sarakstā, un lai tiktu nomērīta temperatūra.

Visi bija atzīti veseli, un nu tika aicināti pie balti klātiem galdiem. Goda vietā bija glīti izpušķota īsta eglīte. Tā kā eglīti bija pušķojusi Betija Plūme, tad Ciema pārvaldniece Ingrīda Houka (Hawke) aicināja Betiju iedegt eglītē gaismiņas. Betija piespieda divas podziņas – viens, divi, un eglīte spīdēja baltās un zelta gaismiņās. Tad Betija visu mājiņu iemītnieku vārdā pateicās Ingrīdai par viņas rūpēm un labo darbu un iedeva viņai mazu kārbiņu ar ceļa maizi. Tā noderēšot, kad Ingrīda ies brīvdienās. Ingrīda visiem pateicās un aizsteidzās, bet viņas vietā drīz atnāca Ziemassvētku vecītis un visiem atnesa pa dāvaniņai.

Uz dekorētajiem galdiem jau bija salikti dažādi ēdieni vieglām uzkodām. Tur bija sieri, biskvītiņi, lašu maizītes, pildīti rullīši, zemenes un ķirši. Arī saldie makarūni, kliņģeris un piparkūkas. Vēl klāt pasniedza glītas uzkodas.

Glāzes un dzērieni arī jau bija uz galda, varēja izvēlēties balto, sarkano vīnu vai šampānieti. Kas vēlējās ko saldāku, varēja vēl dabūt granātābolu sulas dzērienu. Tas par brīnumu labi garšoja ar balto vīnu un arī izskatījās glīti.

Roberts Brenners un Lilita Lauriņa vadīja šo saviesīgo pēcpusdienu. Jaukā kompānijā mēs priecīgi pavadījām vairākas stundas. Un vispār – gaisotne bija tāda kā vecos, labos laikos – draudzīga un jautra!

Elvīra Latiša,
Latviešu Ciema mājiņas iedzīvotāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com