Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Adelaide skolas gads ir noslēdzies

Koncerts, Ziemassvētku vecītis un dāvanas

Laikraksts Latvietis Nr. 630, 2020. g. 24. dec.
Mārīte Rumpe -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AdelaidesSkola

Koncerts. FOTO Džeims Dokertijs (James Docherty).

Koncerts. FOTO Džeims Dokertijs (James Docherty).

Ziemassvētku vecītis. FOTO Džeims Dokertijs (James Docherty).

Bērnu darbu izstāde. FOTO Džeims Dokertijs (James Docherty).

Nu arī Adelaides skolas gads ir noslēdzies ar koncertu un dāvanām. Paldies Ziemassvētku vecītim par apciemojumu, koncerta noskatīšanos un dāvanu dalīšanu. Ilgi viņam nācās uzturēties Adelaides Latviešu namā, lai noskatītos visu bērnu priekšnesumus, ko viņi cītīgi bija gatavojuši par godu koncertam. Šogad gada tēma bija Literatūra, tad nu bērni gan dziedāja, gan dejoja gan rādīja pasaku filmas un filmas par sevi un skaitīja dzejoļus. Arī skolotājas sasparojās un rādīja nelielu uzvedumu, kā rūķu ģimene gatavojas svētkiem un tiek galā ar vilkiem.

Ģimenes arī varēja aplūkot izstādi ar bērnu darbiem, ko paguvām sameistarot cik nu šogad sanāca kopā būt. Skolēniem nācās veselu ceturksni mācīties attālināti. Gan bērni, gan skolotājas apguva jaunas tehnoloģijas, ko lietot valodas apguvei. Šeit jāsaka liels paldies Latviešu valodas aģentūrai par mājas lapas Māci un mācies izveidi, jo lieti noderēja tur pieejamie materiāli, kā arī iespēja skolotajām apgūt Classflow platformu.

Paldies visiem vecākiem un vecvecākiem par atbalstu šogad, jo šis gads nevienam nav bijis viegls. Visi esam daudz ko mainījuši savās ikdienas gaitās. Tāpēc vēl jo lielāks prieks bija, kad atkal varējām satikties un mācīties kopā. Paldies mīļajām skolotājām, kas ziedo katru sestdienu, lai stiprinātu latviskumu Austrālijā.

Kā arī liels paldies visām organizācijām, kas mūs šogad ir atbalstījušas gan Latvijā gan Austrālijā, lai jums visiem gaiši un mierīgi svētki. Lai sirdīs prieka dzirkst par kādu labu darbu šogad un lai radoši plāni nākošajā – 2021. gadā.

Mārīte Rumpe
ALS pārzine
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com