Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kā klājas senioriem Adelaidē?

Dažādi pasākumi, nodarbības un izbraukumi

Laikraksts Latvietis Nr. 629, 2020. g. 22. dec.
ALB LAIMA -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Lekcija. FOTO ALB LAIMA.

Informatīvais materiāls. FOTO ALB LAIMA.

Melburnas Kausa svinēšana. Dāmas vienmēr ierodas krāšņās cepurēs. FOTO ALB LAIMA.

Pie ēdamgalda. FOTO ALB LAIMA.

„Scrabble“. FOTO ALB LAIMA.

Lasu laikrakstā Latvietis, cik braši darbojas seniori citur Austrālijā, un nu ir laiks palepoties arī ar Adelaides senioru darbiem. Ak, šie trakie laiki, kad visapkārt tik daudz noteikumu un ierobežojumu! Adelaides seniori tomēr nestāv dīkā un svin dzīvi, ievērojot visus Covid-19 norādījumus – tīra rokas, dezinficē galda virsmas un regulāri vēdina telpas. ALB LAIMA turpina savu darbību un nu jau arī organizē senioru mīļākās nodarbības. Katru ceturtdienu notiek Scrabble diena, un priecājamies par katru jaunu spēlētāju. Dažreiz ir bijis, ka spēlētāju ir vairāk nekā spēļu, tāpēc esam no Latvijas pasūtījušas papildus komplektu.

Kamēr Austrālijas valdība mūs turpinās atbalstīt, tikmēr arī mēs gādāsim, lai senioriem ir kur iegriezties reizi nedēļā, lai baudītu latvisku gaisotni.

Šā gada 10. oktobrī sadarbībā ar Dienvidaustrālijas Daudzkultūru sabiedrību padomi (Multicultural Communities Council of SA Inc.), rīkojām Informācijas dienu, kur varēja uzzināt gan par mājokļiem, gan veselīgu vingrošanu, gan kur meklēt informāciju, ja nepieciešama palīdzība. Kā arī esam ar latviešu radio palīdzību ziņojuši par izmaiņām likumdošanā un palīdzību, ko varēja saņemt pandēmijas laikā. Vēl izglītojam seniorus apzināties viņu tiesības, kā arī iedrošinām meklēt palīdzību, ja kāds sastopas ar vardarbību (fizisku, finansiālu vai psiholoģisku).

Vēl, mūsuprāt, ļoti svarīgi ir ievērot visus nepieciešamos ugunsdrošības noteikumus mājās; tāpēc katru gadu arī rīkojam ugunsdrošības nodarbību, kur vēlreiz tiek atgādināts par noteikumiem, kas jāievēro gatavojot ēst, lietojot sildītājus, svece utt. Kā arī cik svarīgi ir atcerēties pārbaudīt jūsu dūmu detektorus. To visu mums māca īsts ugunsdzēsējs no SA Metropolitan Fire Service. Viņš demonstrē, kā lietot ugunsdrošo segu, lai nodzēstu uguni uz pannas, kā arī katru gadu neskopojas ar magnētiem un pildspalvām, lai vieglāk paturētu prātā visu svarīgo informāciju.

Bet ne jau tikai nopietnus pasākumus mēs rīkojam. Mūsu seniori ir ļoti iecienījuši arī izbraukumus; tie notiek katru mēnesi. Mēs visi priecīgi kāpjam autobusiņā, un mūsu mīļā šoferīte Dzidra ved mūs tālēs zilajās. Esam bijuši uz Viktorhārboru (Victor Harbor), Jankalilu (Yankalilla), Maklerenveilu (McLaren Vale) un citām skaistām vietām. Braucot dziedam un baudām skaistos dabas skatus.

Rosmes grupas seniori arī satiekas vienu reiz mēnesī, apsveicam tā mēneša jubilārus un skatāmies un klausāmies ziņas no Latvijas. Novembrī ir dubultsvētki, jo parasti grupas satikšanās iekrīt otrdienā, kas ir Melburnas Kausa izcīņa, tāpēc dāmas vienmēr ierodas krāšņās cepurēs. Dažas ir ļoti radošas un pašas taisa savu galvas rotu.

Vēl seniori ir iecienījuši Kino rītus, kur rādām jaunākās filmas no Latvijas, kā arī pa kādai filmai no klasikas pūra lādes. Pārrunājam redzēto un baudām garšīgas pusdienas.

Aicinām arī seniorus izteikt savas idejas un ieteikumus jaunām aktivitātēm, lai visiem interesenti. Kā jau minējām, visas šīs programmas tiek finansētas no Austrālijas valdības. Paldies visiem mūsu mīļajiem senioriem un brīvprātīgajiem darbiniekiem par atbalstu un kopā būšanu.

Lai visiem gaišs un priecīgs Ziemassvētku laiks un veselīgs Jaunais gads!

ALB LAIMA darbinieces
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com