Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sveiciens, tautiešiem no tālajiem Ziemeļiem!

Valsts svētku svinības Darvinā

Laikraksts Latvietis Nr. 628, 2020. g. 16. dec.
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Valsts svētku svinību dalībnieki. No labās Reinis Dancis. FOTO Penelope Paton.

Laika apstākļi Darvinā no septembra līdz decembrim, tai saucamajā Build Up* sezonā, ir nežēlīgi. Ap septembri laiks sāk palikt karstāks un sutīgāks. Darvinas vietējie jūtas, kā pirtī, jo sutīgums ir tik liels. Tad decembrī, kad lietus sāk gāzt saucamajā Slapjā (Wet) vai Musona (Monsoon) sezonā, kļūst vēl mitrāks.

Būtu muļķīgi rīkot sarīkojumu ārā dabā Build up sezonā, jo viesi nelabprāt piedalās, un iemesls tam ir pastiprinātā cīņa ar sviedriem, jo nevienam nav patīkama sviedru vanna.

Laimīgā kārtā Darvinas 18. novembra pieņemšanas sarīkojums notika vēsinātās, Trader bāra telpās: mūsdienīgais bārs vecajā Darvinas namā, pilsētas malā.

Pieņemšanas vadītājs Reinis Dancis pēc īsa ievada atzīmēja Larikijas (Larrakia) cilvēkus, kā arī Latvijas diasporu, kura bija spiesta atstāt savu Tēvzemi, lai uzsāktu jaunu dzīvi Austrālijā. Sarīkojuma dalībnieki ar interesi noskatījās Latvijas Republikas Prezidenta Egila Levita apsveikuma uzrunu Latvijas valsts svētkos diasporā dzīvojošajiem tautiešiem.

Tad visi dalībnieki nodziedāja Latvijas valsts himnu un pēc tam Lija Finokijāro (Mrs Lia Finocchiaro) kundze, opozīcijas līdere, apsveica visus sarīkojuma dalībniekus un izteica atzinību par latvietības un vēsturiskā mantojuma saglabāšanu. Savu uzrunu goda viešņa nobeidza ar tostu par godu Latvijas Republikai: PRIEKĀ, un visi viesi pievienojās viņai, baudot dzirkstošo Austrālijas vīnu.

Pēc tam sekoja apsveikumi no Latvijas goda konsula Dienvidaustrālijā Dr. Valda Tomaņa kunga un Dienvidaustrālijas Latviešu Organizācijas Apvienības (DLOA) priekšsēdes Skaidrītes Agulēvičas kundzes.

Noslēgumā Reinis Dancis pateicās sekojošām organizācijām par sēklas naudas ziedojumu, kas izpalīdzēja izīrēt namu, nopirkt karoga mastu un stieni, kā arī par dāvāto Latvijas karogu: DLOA; Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības Kamerai Austrālijā; Akadēmiskai vienībai Atāls un Adelaides Latviešu biedrībai.

Reinis Dancis arī pateicās Gunai Raisei (Rice) un viņas ģimenei, kā arī savai vecākajai meitai Elisai par gardo pīrāgu cepšanu.

Pēcpusdiena noritēja jaukā atmosfērā ar priecīgām sarunām, kuras veicināja ķiršu garšas Latvijas Melnā Balzāma malkošana.

Sveiciens visiem svētkos no Darvinas!

Reinis Dancis,
Darvinas Latviešu pulciņa neoficiālais vadītājs
Laikrakstam „Latvietis“

* angl.: Uzbūve



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com