Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Tradicionālā Melburnas Kausa diena

Latviešu Ciemā svinēta ar vērienu

Laikraksts Latvietis Nr. 627, 2020. g. 9. dec.
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Melburnas Kausa diena Latviešu ciemā. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Anna Švalbe. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Lai arī šogad Kausa diena Melburnā bija citādāka, krietni klusāka, nekā visus citus gadus, Latviešu Ciemā tā tika svinēta skaisti un pēc šodienas mērauklas – pat ar vērienu. Rozes, plūktas no Latviešu Ciema dārziem, tika skaisti kārtotas daudzās vāzēs, un ļaudis, skaisti saposušies, ieradās Lielajā zālē, lai kopīgi noskatītos zirgu skriešanas sacensības un pēc tam sadalītu godalgas.

Vispirms katrs varēja izvilkt lozi – vienu zirgu un tad atlika turēt īkšķus, lai tieši izlozētais zirgs atskrietu pirmais.

Pirmo godalgu saņēma Astra B., otro – Visvaldis S. un trešo – Velta H. Uzvarētāji saņēma kausiņus ar saldumiem. Tad bija laiks vērtēt daudzās, skaistās cepures, kuras bija sagatavotas divas nedēļas pirms kausa dienas, kad iedzīvotāji kopā ar lifestyle darbiniekiem tās vairākas stundas dienā bija veidojuši.

Tā kā cepures bija krāsainas un ļoti elegantas, tad arī šajā gadā katrs iedzīvotājs tika pie godalgas – lielas piespraudes ar uzrakstu, raksturojot ne tikai cepuri, bet visu koptēlu. Daži no tiem bija – vasaras dārzs, jūras plašums, zelta rudens, saulriets, dārgakmens un daudzi citi nosaukumi.

Viena no atnākušajām kundzēm nevēlējās platmali likt galvā, sēdēja, vēroja visu notiekošo un visu laiku smaidīja. Arī šī viešņa saņēma godalgu ar nosaukumu SMAIDS.

Kad godalgas bija sadalītas, tad bija laiks dziesmām, uzkodām un atspirdzinošiem dzērieniem.

Paldies visiem, kas piedalījās, lai šo dienu padarītu par svētku dienu – ar daudz un dažādiem ziediem, skaistām cepurēm, gardām uzkodām un mīļām godalgām katram!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com