Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Piešķirti augstākie Latvijas valsts apbalvojumi

Arī latvietei no Adelaides

Laikraksts Latvietis Nr. 626, 2020. g. 2. dec.
Andra Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Andra Dārziņa: „Spēlēju altu pie Baltijas jūras, vientuļā dabā!“. FOTO no Andras Dārziņas ģimenes arhīva.

Iecelt par Atzinības krusta kavalieri:
latviešu altisti un alta spēles pedagoģi Vācijas Federatīvajā Republikā
Andru Ilzi Dārziņu.

Laikraksts „Lavietis“ sveic Andru Dārziņu ar Latvijas valsts apbalvojumu!

Andra Dārziņa:

Esmu laimīga un aizkustināta par ziņām, ka man piešķirts Atzinības krusts. Esmu priecīga, ka mana mīlestība uz latviešu mūziku un pūles šo mūziku veicināt ir redzētas (dzirdētas!) un guvušas šo lielo atzinību.

Arī turpmāk pūlēšos izplatīt latviešu komponistu mūziku tālāk pasaulē, to spēlējot koncertos, to ierakstot CD un radio pārraidījumiem, tāpat arī latviešu darbus ieteikt saviem kolēģiem un arī saviem studentiem Štutgartes Mūzikas augstskolā un citur pasaulē, kur sniedzu meistarklases.

Gribu pateikt, cik nozīmīgs bija Erika Biezaiša nošu arhīvs Adelaidē. Šis nošu krājums tagad jau ir pārcelts uz Latviju. Tad, kad es augu Adelaidē un arī uzstājos koncertos latviešu sabiedrībai, man vienmēr bija iespēja uzzināt par latviešu kompozīcijām altam no visām trimdas zemēm.

Jau studējot Berlīnē man bija labs krājums ar latviešu komponistu notīm, pateicoties Erika Biezaiša arhīvam. Tālāk jau pati meklēju notis Latvijā, tur man palīdzēja draugi, mūziķi, kā vienu no tiem varu minēt pianistu prof. Venti Zilbertu, ar ko esmu veikusi vairākus ierakstus. Vairākus darbus, ko ierakstīju uz CD, es jau iepazinos no Biezaiša arhīva, starp tiem brāļu Mediņu darbus. Jāņa Mediņa sonāta altam un klavierēm, komponēta Zviedrijā 1956. gadā, pēc manas zināšanas nebija ierakstīta pirms mana CD Latvian Impressions.

Tagad man jau studenti spēlē latviešu komponistu darbus. Jēkaba Mediņa Balādi (arī ierakstīta uz CD Latvian Impressions) ir jau spēlējuši audzēkņi no Vācijas, Polijas, Ķīnas uz Čīles.

Tā latviešu mūzika aiziet pasaulē!



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com