Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valsts svētku nedēļā Bērnu slimnīcā

Tiek godināts Latvijas medicīnas personāls

Laikraksts Latvietis Nr. 626, 2020. g. 2. dec.
Sintija Bernava -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Seal“ dāvinājums Gaiļezeram. FOTO Sintija Bernava.

Vai zināji, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests šogad jau vairāk kā 140 reizes ir devies izsaukumos pie bērniem un jauniešiem, kuri ir mēģinājuši izdarīt pašnāvību? Jaunākajam no viņiem bija tikai 11 gadu. Latvijā ir viens no augstākajiem pašnāvību rādītājiem Eiropas Savienībā, un statistika liek aizdomāties par Latvijas bērnu un pusaudžu psihisko veselību. Pandēmijas radītie ierobežojumi un neziņa par nākotni, situāciju tikai pasliktina. Latvijas šī brīža varoņi ir ne vien izglītības darbinieki, bet arī medicīnas personāls, kuri, neskatoties uz dažādiem ārkārtējās situācijas uzliktajiem ierobežojumiem un veselības apdraudējuma riskiem, godprātīgi veic savu darbu.

Valsts svētku nedēļā Radošās darbnīcas brīvprātīgie sadarbībā ar lielāko sadzīves ķīmijas un kosmētikas līdzekļu ražotāju Latvijā Spodrība, kurš dibināts 1921 gadā, pateicās Bērnu slimnīcas novietnes Gaiļezerā Psihiatrijas nodaļas personālam par darbu, ko šie cilvēki veic jo īpaši pandēmijas laikā ar bērniem un pusaudžiem no visas Latvijas, kas nonāk šajā nodaļā.

Mūsu visdziļākā cieņa un apbrīna visiem Latvijas mediķiem par darbu, ko šie cilvēki dara paaugstināta stresa un sarežģītajos pandēmijas apstākļos!

Radošās darbnīcas ir brīvprātīgo īstenotas radoši-izglītojošas aktivitātes bērniem, kuri ārstējas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā.

Lai mums visiem laba veselība un rūpēsimies viens par otru!

Sintija Bernava
„Radošās darbnīcas“ Bērnu slimnīcā vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com