Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pertas Latviešu Centra talka – 2020

Tāda darbība mūsu Centrā nebija sen redzēta

Laikraksts Latvietis Nr. 622, 2020. g. 4. nov.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pertas Latviešu Centra pagalms talkas dienā. FOTO Jānis Purvinskis.

Pusdienas talkas dienā. FOTO Jānis Purvinskis.

Gatavojoties mūsu Latvijas Valsts svētkiem, Latviešu Centra valde aicināja tautu uz talku, lai mūsu telpas un vispār mūsu Centrs varētu pienācīgi sagaidīt svētkus. Sakarā ar valsts aizliegumu uz lielu pulcēšanos, tad jau arī mūsu Centra zāle nav bijusi daudz izlietota, un putekļi bija sakrājušies pa visiem stūriem un visām šķirbiņām. Kaut gan mūsu Centra talkas notiek vairākas reizes gadā, šoreiz arī pagalms un aizmugurē nebijām skatījušies jau labu laiku, un tad arī tur prasījās roku darbs. Bija arī daži labojumi darāmi pašam namam. Tā kā darba netrūka jau kārtīgam darītāju pulkam. Diemžēl mēs jau nu to vairs nesagaidījām. Beidzamās talkas gan nav pieaicinājušas pārāk daudz talcinieku. Ja nu atnāk tik vai mazliet vairāk, ka var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt, tad jau esam priecīgi.

Šoreiz jau jaunāki Pertas latvieši bija sadzirdējuši par talku Feisbuka un bija sarunājuši, ka jānāk mūsu Centram palīgā, citādāk var būt, ka mūsu pils vēl sadomāt sabrukt? Nu, ak, kur tad mēs iesim satikties vai svinēt jebkādas svinības? Kas nu bija vai nebija, bet talcinieki saradās vismaz trīskārtīgi nekā parasti. Bija atnākuši gan vecāki, gan jaunāki talcinieki, gan bērni ar māmiņām, gan māmiņas bez bērniem. Pa visu Centru mudžēja darbība: tika labots sētas žogs, tīrīts pagalms, grābts un tīrīts ap namu, gan ārpusē, gan iekšpusē, gan labots virtuves jumts, mazgāti lielie zāles logi, tīrīta grīda, slaucīti putekļi un visas grabažas arī vestas projām. Pat konsulāta birojs tika iztīrīts.

Tāda darbība mūsu Centrā nebija sen redzēta. Un par to Centra valde visiem, visiem – gan lieliem, gan maziem, vecākiem un jaunākiem sirsnīgi pateicās. Tas taču ir tikai mūsu pašu nams, un pašiem arī to ir jāuztur.

Kad darbi tuvojās beigām, Daugavas Vanagu valdes pr. Ilmārs Rudaks iekurināja cepeškrāsni un Latviešu biedrības valdes pr. Līva Ulmane sāka rīkoties ar cepšanu. Drīz vien desas čirkstēja uz plates, un pagalmu piepildīja ar mums jau pazīstamo cepto desu smaržu. Kad tika smērētas maizītes desām, nozīmēja, ka pusdienas bija gatavas. Varējām pat piedzert klāt arī kādu alus glāzi, pasēdēt tepat siltā saulītē mūsu nama pagalmā, ēst pusdienas un paciemoties ar citiem talciniekiem, daži no kuriem nebija redzēti jau ilgāku laiku.

Tagad tikai atliek vēlreiz pateikties visiem maziem un lieliem, vecākiem un jaunākiem talciniekiem un lūgt, lai arī nākamā talkā būtu tikpat daudz un tik pat čaklu talcinieku. Tad darbs sokās labāk un ātrāk, un ir pat prieks to darīt.

Tātad, paldies un uz redzēšanos nākamajā talkā!

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com