Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijā Covid-19 izplatās straujāk

Inficējas arvien vairāk gados jaunu cilvēku

Laikraksts Latvietis Nr. 620, 2020. g. 22. okt.
LR Veselības ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijā Covid-19 pēdējā mēneša laikā izplatās daudz straujāk, nekā pavasarī, taču infekcijas apturēšanai iedarbīgi ir tie paši līdzekļi, kas palīdzēja pavasarī – fiziskā distancēšanās un higiēna.

Šobrīd ar Covid-19 inficējas arvien vairāk gados jaunu cilvēku, kuri arī var saslimt ar Covid-19 vidēji smagā vai smagā formā. Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta (NVD) 16. oktobra datiem, no 63 šobrīd stacionētajiem Covid-19 pacientiem, 13 saslimušie ir vecumā no 10 līdz 49 gadiem. Slimība ar vidēji smagu gaitu norit 11 pacientiem vecumā no 10 līdz 49 gadiem, bet ar smagu gaitu – diviem.

Šonedēļ reģistrēts pirmais Covid-19 pacienta nāves gadījums Latvijā vecuma grupā no 30–35 gadiem.

„Cilvēks var inficēt citus divas dienas pirms viņam pašam parādās simptomi, raksturīgākie no kuriem ir klepus, kakla sāpes, temperatūra, nogurums, galvassāpes,“ skaidro Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. „Pašlaik galvenie infekciju izplatības perēkļi ir darba vietas, izglītības iestādes, tāpat cilvēki visbiežāk inficējas ģimenē, sporta nodarbībās un arī ārstniecības iestādēs, tāpēc ir būtiski ievērot ierobežojumus attiecībā uz savstarpējo distanci publiskās vietās, kā arī roku un elpceļu higiēnu, tostarp lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā, veikalos, aptiekās, pastā, muzejos, bibliotēkās, autoostās un dzelzceļa stacijās, kā arī apmeklējot izstādes un baznīcu, ja tur nenotiek pasākumi.“

Sejas maska ir jālieto arī pakalpojumu sniegšanas vietās, kur uzturas ilgāk par 15 minūtēm un nav iespējams ievērot 2 metru savstarpējo distanci, kā arī nav izveidotas citas fiziski atdalošas barjeras. Sejas maskas drīkst nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam vai medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai ir psihiskās veselības traucējumi.

Veselības ministrija aicina sabiedrību būt saprotošiem un sadarboties, līdz 6. novembrim ieturot pauzi ar klātienes grupu nodarbībām iekštelpās. Pēc 6. novembra epidemiologi izvērtēs šīs pauzes rezultātu un lems par turpmāko rīcību.

LR Veselības ministrija
18.10.2020.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com