Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Beidzot ir pienācis pavasaris

Latviešu ciema ziņas

Laikraksts Latvietis Nr. 618, 2020. g. 10. okt.
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Ciema darbinieces – koristes. No kreisās: Anita, Ilze, Daila. FOTO Ingrīda Biezaite.

Inta priecēja ar klavierspēli. FOTO Ingrīda Biezaite.

Beidzot ir pienācis pavasaris. Ļoti aukstas dienas mijās ar ļoti siltām, bet tomēr saule silda arvien vairāk, dienas kļūst arvien garākas, un kur vien dabā skaties – koki, krūmi, ziedi plaukst ziedoņa reibonī!

Melburnas Latviešu ciema dārzi un pieguļošā apkārtne ir skaisti sakopta un visus – gan ciema iedzīvotājus, gan ciemiņus priecē un pat pārsteidz lielās ziedu kupenas, kas skaisti viļņojas vējā. Redz, daba nezin par daudzajiem aizliegumiem, kas nu valda cilvēku pasaulē un dzīvo ierasti – priecājoties pati un iepriecinot citus, vienkārši, tāpat vien!

Es reizēm domāju par to, cik gudri ir izveidota Latviešu Ciema apkārtne, jo šeit katrā gadalaikā zied kaut kas cits. Tāds nebeidzams kaleidoskops, kas griežas pa apli, un katru reizi iepriecina ar kādu citu – acīm tik tīkamu daudzkrāsu ainavu.

Šādā aizslēgtā pasaulē dzīvojot, Ciema aprūpes nama ļaudis ir lieli ieguvēji, jo dzīvo kā lielā ģimenē un laikā, kad nevar uzņemt ciemiņus no ārpasaules, izdomā kā laiku pavadīt un iepriecināt vienam otru pašu spēkiem.

Tā nu jau divas reizes – 28. augustā un 25. septembrī Ciema ļaudis sanāca uz Raibo pēcpusdienu, kuras laikā ne vien baudīja dažādus atspirdzinošus dzērienus un uzkodas, bet uzstājās ar priekšnesumiem, kādus nu kurš bija sagatavojis. Anniņa deklamēja savu dzejoli, Inta priecēja ar klavierspēli, Jānis stāstīja anekdotes un Dzidra stāstīja dzīves laikā apkopotas atziņas. Pamīšus dažādajiem priekšnesumiem, sanākušie iedzīvotāji varēja noskatīties dažādus īsus smieklīgus video, tautas deju uzvedumus un nelielus fragmentus no skaistiem koncertiem, kurus jau iepriekš bija piemeklējusi Anita Elberta.

Varen skaists bija priekšnesums, kad trīs Dainas kora dziedātājas (kuras visas strādā Ciemā!) nodziedāja vienu no kora dziesmām Mēness skaita savas zvaigznes.

Paldies visiem, kas piedalās šajās pēcpusdienās gan kā skatītāji, gan kā darītāji!

9. septembrī Ciema ļaudis bija aicināti uz Kino pēcpusdienu, kad varēja dzīvot līdzi Kārlim Fredriksenam, vecākam kungam, kurš vēlējās piepildīt nu jau mirušās sieviņas sapni un piesienot savai mājai tūkstošiem balonus un kopā ar mazskautu Raselu devās vienreizējā piedzīvojumā, kurš atspoguļots skaistā animācijas filmiņa Augšup.

Sanākušie dzīvoja līdzi spraigajiem notikumiem un pēc noskatīšanās teica, ka tas esot bijis pamatīgs grāvējs.

22. septembrī Latviešu Ciemā bija ieradušies medicīnas darbinieki, lai veiktu iedzīvotājiem un arī darbiniekiem COVID testus, lai pārbaudītu un pārliecinātos, ka visi esam sveiki un veseli.

Ātri vien saņēmām analīžu rezultātus, un visi veiktie testi bija negatīvi.

No aukstās un mazliet apnicīgā ziemas esam tikuši vaļā, un nu ir laiks baudīt pavasari!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com