Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Laima“ un labdarība

„Laimas“ labdarības namiņa astotie Ziemassvētki

Laikraksts Latvietis Nr. 570, 2019. g. 9. dec.
Aina Gailīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Laimas“ namiņš. FOTO Aina Gailīte.

Bērnu rakstītās vēstules Ziemassvētku vecītim. FOTO Aina Gailīte.

Valsts prezidents Egils Levits un kundze Andra Levite. FOTO Aina Gailīte.

Valsts prezidents Egils Levits un kundze Andra Levite. FOTO Aina Gailīte.

No kreisās: Toms Didrihsons, Valsts prezidents Egils Levits, Andra Levite. FOTO Aina Gailīte.

Valsts prezidents Egils Levits un kundze Andra Levite. FOTO Aina Gailīte.

Pirmās nedēļas laikā namiņā jau bija nogādātas 600 dāvanas. FOTO Aina Gailīte.

Rīgā, starp Kolonādi un Laimas pulksteni, Brīvības pieminekļa laukuma malā, jau astoto gadu novembrī/decembrī parādās mazs, spoži izgaismots koka namiņš. Kā Ziemassvētku pasaka ar skaistām rūķu meitenēm, kuru grozos (izrādās, ka tie ir krietni smagi) ir neizsīkstoši Ziemassvētku konfekšu krājumi. Tiek cienāts teju katrs garāmgājējs, no malas uz šo dialogu var noskatīties tik ar smaidu – viens no pārsteiguma smaida kā mēness, otrs galanti paklanās, kāds cits ir aizdomīgs, vai tik negrib viņam ko sliktu nodarīt, vēl kāds šerpi atbild, ka konfektes neēd, bet cits, apmet līkumu un iet vēlreiz garām, nu tak dīvaini tie ļaudis, bet rūķi ir labsirdīgi.

Tāda pasaka laikam ir tikai Laimas labdarības namiņa atklāšanas dienā, šogad tā bija 22. novembrī, un mazas izmaiņas atklāšanas pasākumā ieviesa arī paša Valsts prezidenta Egila Levita ierašanās kopā ar kundzi Andru Leviti. Namiņā nebija vietas, kur adatai nokrist (preses iecienīts pasākums). Viesus uzņēma Orkla Latvija valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons, kurš savā uzrunā klātesošos iepazīstināja ar labdarības namiņa projekta mērķi un uzdevumiem. Arī Andra Levite un prezidents atzīmēja, ka visi bērni gaida Ziemassvētku dāvanas un gaužām līdzīgas, – Bārbijas un slēpes, riteņus un siltus zābaciņus, kamaniņas un puzles, tādēļ bija jau izvēlējušies sarūpēt dāvanas daudzbērnu ģimenes septiņām atvasēm.

Namiņā notiek nopietnas lietas, darbs uzsākts jau vasarā; tiek apzinātas ģimenes dažādos novados, kam nav visai liela rocība, tiek savāktas kartītes ar bērnu rakstītām vēstulītēm Ziemassvētku vecītim. Šogad 1500 bērnu gaida un noteikti saņems kāroto dāvanu, kas tiks nosūtītas caur Laimas labdarības namiņu. Priecēja tas, ka pirmās nedēļas laikā namiņā jau bija nogādātas 600 dāvanas, bet, nedaudz iedūra sirdī fakts, ka daudzi dāvinātāji ir spiesti gaidīt algas dienu. Ieejiet Laimas labdarības namiņā Rīgā vai www.laimasnamins.lv, dāvināšanas prieks dara sirdi vieglāku. Prieks par Orkla Latvija jauno cilvēku uzņēmību un apņēmību pavilkt šī Laimas labdarības namiņa projekta smagās kamanas, par namiņa stilu un laipnajām rūķu meitenēm, paldies Orkla Latvija komunikācijas direktorei Linetai Mikšai un valdes priekšsēdētājam Tomam Didrihsonam.

Priecīgus Ziemassvētkus visiem dāvinātājiem un dāvanu saņēmējiem!

Aina Gailīte
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com