Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu Biedrības pilnsapulce Pertā

Biedrībai ir jāturpina pastāvēt

Laikraksts Latvietis Nr. 560, 2019. g. 4. okt.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pertas Latviešu biedrības jaunā valdes priekšniece Līva Ulmane. FOTO Jānis Purvinskis.

2019./20. gada Pertas Latviešu biedrības valde; no kreisās: Jānis Kukuls, Rita Džonsona, Austra Kaģe, Ruta Auziņa un Jānis Purvinskis. FOTO Jānis Purvinskis.

Pagājušā svētdienā, 29. septembrī, bija pulcējušies Pertas Latviešu Biedrības biedri, lai savā gadskārtējā pilnsapulcē, pārrunātu biedrības pagājušā gada notikumus un plānotu nākamā gada darbību.

Tā kā Latviešu Biedrības priekšnieka Jāņa Kukuļa veselība pašreiz ir mazliet sašķobījusies, viņš bija lūdzis mūsu sekretāri Ritu Džonsonu atklāt Biedrības pilnsapulci, ko Rita arī veica, vispirms mūs aicinot, lai ar klusuma brīdi atceramies pagājušā gadā mūžībā aizgājušos biedrus. Pēc klusuma brīža par sapulces vadītāju ievēlējām Jāni Vucēnu, kuram šis postenis liekās jau norādīts uz visiem laikiem. Tad kad ievēlējām Jāni Purvinski sekretāra amatā, sanāksme varēja iet uz priekšu ar Purvinska pagājušā gada pilnsapulces protokola Nr. 75 nolasīšanu un protokola pieņemšanu.

Īsumā apskatījām, ko Biedrība pagājušā gada gājumā bija veikusi. Latviešu Biedrība turpina darboties ar mums jau pierastiem sarīkojumiem: Draudzīgo aicinājumu janvārī, Jāņu sarīkojumu jūnijā un ar zupu pusdienām un filmu izrādēm no Latvijas. Tā kā grāmatu galds vairs nedarbojas, jo nav vairs neviena lasītāja, telpas varējām dot jaunās bērnu spēļu grupas Zīļuks un pieaugušo latviešu valodas klases lietošanā.

Nu varam gandrīz teikt, ka Pertas Latviešu biedrībā darbojas Pertas latviešu skola ar divām klasītēm. Cerēsim, ka šis pasākums nostabilizēsies, un turpinās lieliem un maziem mācīt vai uzlabot latviešu valodu. Jo sevišķs prieks ir par sekmēm pieaugušo klasē.

Sekoja Revīzijas komisijas ziņojums, ka pēc dokumentu pārbaudes, visi ieraksti ir bijuši kārtīgi vesti, labi iegrāmatoti un saskan ar uzrādītiem dokumentiem. Ainas Timmermanes sliktas veselības dēļ, valde lūdza Nikolājam Džonsonam izvest revīziju, par kuru viņš arī deva minēto ziņojumu. Revīzijas komisijas pr. izteica pateicību valdei par labi veikto darbu.

Sekoja Biedrības priekšnieka un valdes vēlēšanas. Tā kā priekšnieka amatam bija divi kandidāti – Jānis Kukuls un Līva Ulmane, tad Kukuls savu kandidatūru priekšnieka amatam neuzturēja, bet bija ar mieru palikt valdē. Aklamācijas kārtībā par biedrības priekšnieku ievēlējām Līvu Ulmani. Biedrības valdē tāpat aklamācijas kārtībā ievēlējām pagājušā gada valdi ar: Jāni Kukuli, Rutu Auziņu, Austru Kaģi, Ritu Džonsonu un Jāni Purvinski. Revīzijas komisijā ievēlējām Nikolāju Džonsonu.

Pieņēmām nākamā gada budžetu ar iztrūkumu, jo mūsu ienākumi arvien samazinās. Tomēr mūsu iespēju robežās Biedrībai ir jāturpina pastāvēt un jāpalīdz uzturēt Latviešu Centru Pertā, jo bez tā nebūs arī latviešu kopienas. Nākamā gada darbībai sanāksme nolēma atbalstīt mūsu parastos Biedrības rīkotos sarīkojumus.

Pēc sanāksmes slēgšanas Vucēnu Jānis rīkojās ar filmu aparātu un mums rādīja sevis paša sastādītas īsfilmiņas – šoreiz par Latvijas Dzelzceļu.

Mūsu dāmas bija arī gādājušas par uzkodām, un Viktors arī rīkojās ap bāru mūsu slāpju dzesināšanai. Tā nu kad bijām sprieduši un ar draugiem apspriedušies, tad bija jāauj kājas uz māju pusi. Paldies, kaut mazam, tad omulīgajam draugu bariņam un čaklajām dāmām par jauki pavadītu pēcpusdienu.

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com