Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Baltā piemiņas roze

Melburnas Latviešu ciema tradīcija

Laikraksts Latvietis Nr. 550, 2019. g. 17. jūlijā
Betija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Piemiņas rozes Latviešu ciemā. FOTO Ingrīda Biezaite.

Informatīvā plāksne. FOTO Ingrīda Biezaite.

LatviesuCiems

Mums Ciemā slēgtajā dārzā ir piecas baltas rozes. Katrai cēlai rozei priekšā ir stabiņā ar piestiprinātām plāksnītēm, kur iegravēts vārds. Tādu mums ir daudz. Uz tā var redzēt cilvēka vārdu, dzimšanas un miršanas datumus. Tādus Ciema iedzīvotājus, kuri šeit dzīvojot ir sasnieguši 100 gadus, – mēs viņus atceramies. Ar lepnumu gribam parādīt, ka mēs ar gādīgu pieeja varam pagarināt cilvēka mūžu. Mums vēl ir seši, kuriem ar skaļām viesībām nosvinējām 100 gadus. Dažiem no tiem ir grūtāk ar staigāšanu, bet citi piedalās katru dienu visādās nodarbībās. Mēs daudz neskatāmies uz gadu skaitli, bet uz smaidīgām, mīlīgām un apmierinošām sejām. Skatoties uz tiem, mums ir prieks un apmierināta sajūta, redzot dvēseles siltumu apkārt.

Kā visām cēlām un labām idejām ir kāds pirmsākums, tā mūsu bijušā Marta Puriņa, kura jau sen rīkojas Dieva dārzos. Valija, Martas meita Māra šo rožu dārzu īstenoja. Pēc pāris dienu pārrunām un plānošanas Māra nopirka pāris rozes un tās ar lepnumu tapa iestādītas tagadējā dārzā. Dārzā nebija daudz vietas, un tā mēs nobeidzām ar pieciem stādiem. Šodien, pateicoties šīm trijām personām, mums ir atmiņu stūrītis.

Es Martu atceros kā darbīgu, vienmēr izpalīdzīgu cilvēku. Viņa bija slavena ar loterijas biļešu pārdošanu. To viņa darīja draudzes un Ciema labā. Vienā rokā viņai bija soma, otrā biļešu grāmatiņa. Kas redzēja viņas smaidošo seju, nevarēja atteikties no loterijas biļešu pirkuma.

Nāciet apskatīties mūsu slēgto dārzu, kuru neskar vējš, bet saulīte rotājās baltās rozes ziedos.

Betija
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com