Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Sveika, Latvija!“ 2019

Latviešu bērni no Austrālijas

Laikraksts Latvietis Nr. 550, 2019. g. 17. jūlijā
Kristīne Daliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Sveika, Latvija!“ 2019 apmeklē izrādi „Skroderdienas Silmačos“ Nacionālajā teātrī.

Dalībnieki no Austrālijas. FOTO Kristīne Daliņa.

Kristaps Porziņģis KP6 Basketbola laukums Liepājā. FOTO Kristīne Daliņa.

Amerikas un Austrāļu grupas Liepājā. FOTO Kristīne Daliņa.

„Sveika, Latvija!“ dalībnieki ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējoni. FOTO Kristīne Daliņa.

Mūsu Austrālijas latviešu bērni piedalījās šī gada Sveika, Latvija! braucienā no 7. jūnija līdz 20. jūnijam.

Starp ceļotājiem bija 6 meitenes: Emīlija Cīrule no Melburnas, Selga Tuktēna un Lāra Veidnere no Sidnejas, Ēva Medene no Pertas, Daila Boag un Katrīna Nobes no Adelaides, kā arī divi puiši – Matīss Daliņš un Markus Rolavs no Melburnas.

Pavisam kopā Sveika, Latvija! ceļojumā bija 22 jaunieši – 8 no Austrālijas un 14 no Amerikas.

Kopā ar jauniešiem ceļojumā piedalījās arī 4 pavadoņi: 2 no Austrālijas – Vizma Skābe-Boag un Kristīne Daliņa un 2 no Amerikas – Andris Šlesers un Ēriks Kākulis.

Sveika, Latvija! ir divu nedēļu brauciens pa Latviju, ko organizē Amerikas Latviešu apvienība (ALA). Ceļojums bija latviešu valodā jauniešiem vecumā no 13 – 15 gadiem. Mēs izbraukājām lielu daļu no Latvijas, sākot ar Rīgu un turpinājām uz Siguldu, Cēsīm, Valmieru, Valku, Gulbeni, Rēzekni, Aglonu, Ķegumu, Dobeli, Liepāju, Kuldīgu, un pēdējās divas dienas atkal pavadījām Rīgā.

Kamēr braucām pa Latviju, mums bija iespēja satikties ar divu skolu audzēkņiem – no Valkas un no Jaunpils. Šis bija jauks piedzīvojums ne tikai mūsu jauniešiem, bet arī Latvijas skolniekiem. Viņi kopā dejoja tautas dejas un pa pārīšiem izdalīja dāvanas. Mūsu jaunieši izmainīja adreses ar šiem Latvijas bērniem un norunāja turpināt sazināties.

Kad atbraucām atpakaļ uz Rīgu, bijām uz izrādi Skroderdienas Silmačos Nacionālajā teātrī. Jauniešiem šī izrāde ļoti patika. Nākošajā dienā mums bija liels gods, kas satikāmies ar Latvijas Valsts Prezidentu Raimondu Vējoni un viņa kundzi.

Šis brauciens bija ļoti iespaidīgs, un zinu, ka šie jaunieši atcerēsies šo piedzīvojumu un turpinās runāt latviski un piedalīties Latviešu sabiedrībā. Kas lai zin, varbūt pat kādu dienu viņi atgriezīsies Latvijā, vai kā ciemiņi, vai iedzīvotāji.

Kristīne Daliņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com