Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Tiesnesis kājām pāri kalniem

Greims Andersons soļo arī Austrālijā

Laikraksts Latvietis Nr. 122, 2010. g. 7. dec.
Marks Bormanis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Greims Andersons (priekšā, zilā kreklā) pie 2009. gada Juristu skrējiena starta. FOTO Anita Andersone.

No kr: Lija Andersone, Greims Andersons, Marks Bormanis 2009. g. Mērisvilas pusmaratonā. FOTO Anita Andersone.

Viktorijas Apriņķu tiesas (County Court of Victoria) tiesnesis Greims Andersons (Graham Anderson) ir spējīgs pieņemt ne tikai pareizo lēmumu svarīgās komerciālās prāvās, bet arī sasniegt atlētiskus rezultātus. Viņš ne tikai kājām šķērso Latviju visos iespējamos virzienos, bet arī piedalās sacensībās Austrālijā.

15. novembrī plkst. 18.37 Greims piedalījās 4 km soļošanas sacensībās Viktorijas Juristu biedrības (Law Institute of Victoria) Juristu skriešanas un soļošanas meistarsacīkstēs (Legal Fun Run and Walk). Tās notika pa Melburnas Botānisko dārzu taku pie Jarras upes. Soļotājiem bija jāveic 4 km, bet skrējējiem 8 km.

Sasprindzinājums Greimam bija liels un ne no šīs dienas rūpīgā darba vien, bet arī no tā, ka šodien viņš cerēja uzvarēt sacīkstes piekto reizi pēc kārtas.

Precīzāk ir teikt, ka šā gada sacensībās Greims tēmēja kļūt veiklākais soļotājs sešas reizes septiņos gados. Kas bija noticis tanī vienā iztrūkstošajā gadā? Tas bija 2005. gads, un Greims sacensību laikā atradās starp Valhalu un Kanberu, veicot 680 km pārgājienu 38 dienās. Skaidrs ir tas, ka viņš gribēja atgriezties Melburnā, lai aizstāvētu savu rekordu, bet nevarēja saskaņot transportu un laiku.

Šī gada soļošanas meistarsacīkstēs pie starta līnijas stājās 522 juristi no tiesām, juristu firmām un dažādiem uzņēmumiem. Lielākā daļa dalībnieku bija ne tikai spējīgi ar kājām, bet arī gudri.

Skaļai sirēnai noskanot, iesākās sacīkstes, un Greims izšāvās priekšā. Labā formā un ar veikliem soļiem kāds cits dalībnieks noturējās Greimam līdzi varbūt kādus trīs kilometrus, līdz kamēr Greims, tāpat kā tajos iepriekšējos gados bija pirmais pie finiša, šoreiz 28 minūtēs un 9 sekundēs. Medaļu pasniegšanas ceremonijā viņam prasīja, kādi bija citi dalībnieki, un Greims atbildēja, ka viņš nezinot, jo viņš nav tos redzējis pēc starta. Jāpiebilst, ka Greims ne tikai uzvarēja soļošanas daļu, bet arī vispārīgās sacensības, jo paveica savus 4 km ātrāk nekā ātrākais skrējējs paveica savus 8 km.

Tas būtu bijis milzīgs sasniegums uzvarēt šo sacensību ar svaigiem muskuļiem, bet Greims tikai nedēļu agrāk noskrēja pusmaratonu kalnainajā Merisvilā.

Ar savas sievas māsas dēlu Marku Bormani un kopā ar 481 dalībnieku Greims skrēja Merisvilas 21 kilometra garo pusmaratonu. Šīs skriešanas sacīkstes notiek otro gadu, ieskaitot pilnu maratonu un 10 kilometru soļošanu. Tās iesāka, lai palīdzētu Merisvilas iedzīvotājiem un sabiedrībai iegūtu līdzekļus pēc traģiskā ugunsgrēka 2009. gada februārī, kad daudzi gāja bojā.

Pusmaratona taka veda caur mežu, augšā un lejā pa kalniem, pa akmeņiem un grumbuļainiem ceļiem. Kad salīdzina Viktorijas galvenās skriešanas sacīkstes, tad daudzi piekrīt, ka šī ir starp grūtākajām.

Vareni skrienot, spēcīgā saulē Greims bez uztraukuma turpināju uz priekšu pat pa stāvākajiem kalniem. Ar švunku, pēdējos trīs kilometros izlietojot visu degvielu, un šķērsoja finiša līniju pēc 2:03:46. Varens sasniegums!

Vai Griems varēs nobeigt pusmaratonu zem divām stundām? Vai viņš varēs uzvarēt astotās Juristu soļošanas sacensībās? Viss ar laiku atklāsies.

Marks Bormanis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com