Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Valstsgriba. Idejas un domas Latvijai 1985-2018.“

Egila Levita grāmatas atvēršana

Laikraksts Latvietis Nr. 535, 2019. g. 15. febr.
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Levits

Piektdien, 15. februārī, plkst. 12.00, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā grāmatas Valstsgriba atvēršana. 15. februārī – datumā, kurā pirms 97 gadiem tika pieņemta Latvijas Republikas Satversme, ceļu pie lasītājiem uzsāks Egila Levita grāmata Valstsgriba. Idejas un domas Latvijai 1985-2018. Atvēršanas pasākumā Egils Levits dalīsies pārdomās par Latvijas vietu, lomu un uzdevumiem 21. gs. pasaulē.

Grāmatā apkopota jurista un politologa, Eiropas Tiesas tiesneša Egila Levita publicistika latviešu valodā, kurā plašai sabiedrībai saprotami analizēti daudzi ar Latvijas neatkarības un demokrātiskās valsts iekārtas atjaunošanu saistīti jautājumi. Izdevums atklāj kā viņa ideālismu un pragmatismu, tā ticību Latvijas valstij un tās cilvēku spēkam.

Darbu caurvij viens kopīgs motīvs – fundamentāla juridiskā, politiskā un morālā argumentācija par Latvijas valsts un latviešu nācijas pastāvēšanas tiesībām, jēgu un būtību, par pilsoņu attiecībām ar valsti un tās sekmīgu pārvaldību.

Valstsgriba izdota oficiālā izdevēja Latvijas Vēstnesis Grāmatu apgādā. Latvijas Vēstnesis pateicas visiem līdzautoriem par atsaucību un iesaistīšanos šī apjomīgā projekta īstenošanā. „Nācijai, lai tā pastāvētu, ir ne tikai jāapzinās pagātne, bet, galvenais, tai ir nepieciešama griba veidot nākotni. Tā ir kopīga griba. Satversmē tā ir apzīmēta par „valstsgribu“, un tā ir pastāvīgi jāuztur,“ tā Egils Levits.

„„Latvijas Vēstnesis“ vienmēr par daļu no savas misijas ir uzskatījis patriotisma veicināšanu, uzsverot un atgādinot Latvijas valstiskās vērtības. Tāpēc ar prieku piedalījāmies šī rakstu krājuma tapšanā. Ceram, ka šīs atziņas palīdzēs mums ticēt un nodrošināt savas valsts esamības pamatojumu arī globālajiem izaicinājumiem tik pārpilnajā un nemierīgajā šodienā!“ izdevēja motivāciju raksturo VSIA Latvijas Vēstnesis valdes priekšsēdētāja Daina Ābele.

Krājuma idejas autore un sastādītāja Rudīte Kalpiņa, priekšvārda autore – Ph. D. (Cantab.) Ineta Ziemele, Rīgas Juridiskās augstskolas profesore, Satversmes tiesas priekšsēdētāja. Literārā redaktore un korektore – Ilze Lāce.

Izdevuma 848 lappusēs ietverta liela daļa no vairāk nekā trīsdesmit gadu laikā periodikā un citviet publicētajiem rakstiem, runām un intervijām, caur to atklājot gan Latvijas jaunāko laiku vēsturi, gan paša Egila Levita personību un devumu.

Atvēršanas pasākumā grāmatas iegāde par īpašu cenu.

Laipni aicināti mediju pārstāvji un arī ikviens interesents. ■



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com