Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas simtgadei veltītā pieņemšana

„Sveicieni latviešiem Austrālijā Latvijas simtgadē!“

Laikraksts Latvietis Nr. 526, 2018. g. 9. dec.
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Daļa no pieņemšanas viesiem. FOTO Pēteris Dundurs.

No kreisās: Goda konsuls Jānis Dēliņš, bijušais LAAJ priekšsēdis Dāvids Dārziņš, LAAJ priekšsēdis Jānis Grauds, vēstniece Dace Treija-Masī, goda konsuls Sidnejā Mārtiņš Tuktēns, LAAJ vicepriekšsēde Adelaidē Skaidrīte Aguļēviča, SLB priekšnieks Jānis Čečiņš, KLB priekšnieks un LAAJ vicepriekšsēdis Kanberā Juris Jakovics, goda konsuls emeritus Sidnejā Aldis Birzulis. FOTO Pēteris Dundurs.

Daļa no Kanberas latviešu saimes. No kreisās: Pēteris Dundurs (Rīga), Māra Eversone, Toms Volšs (Tim Walsh), Maruta Volša (Walsh), Ilze Lapsa-Bales, Vēsma Bobeta, Ēriks Skrīveris, Dace De Deckker. FOTO Pēteris Dundurs.

Pieņemšanas dalībnieki. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

Vakariņas ezermalā. Vēstniece Dace Treija-Masī ar goda konsuliem, LAAJ pārstāvjiem un citiem viesiem.

Austrālijas ministru prezidenta Skota Morisona (Scott Morrison) apsveikumus Austrālijas latviešiem Latvijas simtgadē.

Austrālijas Opozīcijas vadītāja Bila Šortena (Bill Shorten) apsveikumus Austrālijas latviešiem Latvijas simtgadē.

Par godu Latvijas simtgadei veltītā Pieņemšana notika šī gada 26. novembrī hoteļa Hyatt telpās, Commonwealth Ave, Kanberā.

Domu par šīs pieņemšanas rīkošanu ierosināja Kanberas latviešu organizāciju kopīgā vadība, bet to īstenoja un izkārtoja Latvijas vēstniece Austrālijā Dace Treija-Masī (rezidē Tokijā), sadarbībā ar goda konsulu Jāni Robertu Dēliņu (Viktorija, Tasmānija un Austrālijas Galvaspilsētas teritorija). Finansiālo atbalstu deva Latvijas valdība, kā arī labvēļi ar ziedojumiem Austrālijā.

Pieņemšanā piedalījās 60 pasaules valstu vēstnieki (Eiropa, Āzija, Āfrika un Ziemeļamerika un Dienvidamerika), latviešu sabiedriskie darbinieki no Melburnas, Sidnejas un Adelaides, kā arī ļoti kupla Kanberas latviešu saime.

Pieņemšanu atklāja goda konsuls Jānis Roberts Dēliņš, nolasot Austrālijas ministru prezidenta Skota Morisona (Scott Morrison) un Opozīcijas vadītāja Bila Šortena (Bill Shorten) apsveikumus Austrālijas latviešiem Latvijas simtgadē. Saņemtajos apsveikumos bija arī vēstule no David Kolmena (Coleman), Imigrācijas, pilsonības un multikultūras lietu ministra

Vēstniece Dace Treija-Masī uzsauca tostu Austrālijas karalienei (Karaliene Elizabeta II), kuram sekoja Latvijas valsts himna. Uz to atbildēja Lindala Saksa (Lyndall Sachs), Protokolas vadītāja Ārlietu un tirdzniecības ministrijā, uzsaucot tostu Latvijas Valsts prezidentam. Tam sekoja Austrālijas valsts himna. Abu himnu laikā uz speciāliem ekrāniem iespaidīgi plīvoja attiecīgās valsts karogs.

Turpinājumā runāja vēstniece Treija-Masī. Viņa teica, ka latviešiem vēstures tecējumā ir bijusi sīksta griba un izturība iegūt brīvu un neatkarīgu valsti. Viņa pateicās Austrālijai par draudzību un sadarbību gadu gājumā. Pieminot Otrā pasaules pēckara latviešu bēgļu ierašanos Austrālijā, viņa pieminēja, kā Austrālija palīdzēja latviešiem, tā latvieši iekļāvās Austrālijas sabiedrībā ar savu devumu.

Pieņemšanas oficiālo daļu noslēdza goda konsuls J. R. Dēliņš, uzaicinot viesus pakavēties pie dzērieniem un uzkodām. Viņš pievērsa uzmanību uz galda esošām brošūrām par Latviju, aicinādams klātesošos tās paņemt sev līdz tālākai informācijai par Latviju. Viesi vēl ilgi pakavējās sarunās.

Vēlāk vakarā vēstniece ar atbraukušajiem goda konsuliem un Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) pārstāvjiem vakariņoja restorānā Molto Italian, Bērlija Grifina (Burley Griffin) ezermalā.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com