Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


LR vēstniece Austrālijā

Apsveikums Latvijas simtajā gadadienā

Laikraksts Latvietis Nr. 525, 2018. g. 30. nov.
Dace Treija-Masī -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
TreijaMasiDace

Dace Treija-Masī. FOTO Latvijas vēstniecība Japānā.

LVLielais

„Maza mana tēvuzeme
Divu roku platumā.
Mīļa mana tēvuzeme
Divu roku siltumā.
Dziļa mana tēvuzeme
Visa mūža garumā.“
(Knuts Skujenieks)

Dārgie tautieši! Latvijas vēstniecības vārdā vēlos jūs visus sirsnīgi sveikt mūsu mīļās tēvu zemes Latvijas simtajā gadadienā!

Šis ir īpašs gads Latvijai, jo atzīmējam simts gadus kopš mūsu valsts dibināšanas. Valsts veidošana nebija vienkāršs un viegls process, bet tas bija iespējams, pateicoties tautas nelokāmai gribai, gatavībai cīnīties par savu zemi, upurēties un nepadoties. Neizsīkstoša diplomātu darba rezultātā pēc pāris gadiem Latvijas valsts tika atzīta arī de iure.

Traģiskā vēsture un piecdesmit okupācijas gadi mums māca, ka par neatkarību un valsts pastāvēšanu mums ir jābūt modrībā katru dienu. Esam pateicīgi latviešu sabiedrībai Austrālijā, kas vistumšākajos gados uzturēja dzīvu Latvijas neatkarības ideju. Bija eksperti un vēsturnieki, kas teica, ka Padomju Savienība nesabruks un Baltijas valstis brīvību neatgūs. Taču bija cilvēki, kas ne tikai ticēja brīvības idejai, bet par to arī cīnījās. Bez jūsu devuma Latvijas valsts neatkarības atgūšana nebūtu iespējama. Un pateicoties jūsu pūlēm, Austrālija bija starp tām valstīm, kas Latvijas okupāciju neatzina.

Šodien Latvija ir moderna un dinamiska ES un NATO dalībvalsts, kas aktīvi iesaistās pasaules procesos. Latviju un Austrāliju vienu kopīgas vērtības – demokrātija un likuma vara. Tas ir stingrs pamats, lai vēl vairāk stiprinātu draudzību un sadarbību starp abām valstīm. Visās sarunās ar Austrālijas amatpersonām esmu dzirdējusi tikai izcilus vārdus par latviešu sabiedrības devumu Austrālijas attīstībai. Jums, izmantojot savu pieredzi, dzīves gudrību un nākotnes redzējumu, ir izdevies veidot Austrāliju un veidot Latviju. Tāpat kā jums ir izdevies savienot abas valstis, lai, neskatoties uz fizisko attālumu, Latvija un Austrālija varētu paplašināt un padziļināt sadarbību.

Šodien mums katram jāapzinās, ka esam daļa no Latvijas. Mums jāstrādā un jāpiedāvā savas idejas Latvijai, lai mēs varētu savu valsti lepni nodot nākamajai paaudzei un nākamā – aiznākamajai. Tāpat nekad nav par vēlu atgriezties tēvu zemē un pilnveidot to no turienes. Ne visiem Latvija ir dzimtene, bet tēvu zeme tā ir ikvienam no mums, un tā mūs vienmēr gaidīs mājās.

Šajā īpašajā laikā novēlu mums visiem priecāties un svinēt svētkus! Novēlu turpināt veidot Latviju kā modernu un dinamisku valsti, kur katrs cilvēks var justies laimīgs un piepildīts! Sirsnīgi sveicu Valsts svētkos! Dievs svētī Latviju!

Patiesā cieņā,

Dace Treija-Masī,
Latvijas Republikas vēstniece Austrālijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com