Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Ceļš uz Dziesmu svētkiem“

„Dziesmu Laiva“ – „Pūt, vējiņi, dzen laiviņu...“

Laikraksts Latvietis Nr. 505, 2018. g. 21. jūnijā
Ilze Radziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Koris „Dziesmu laiva“. Centrā diriģente Lilita Daenke. FOTO Rūdis Dancis.

Koklētāju ansamblis „Ausma“. FOTO Rūdis Dancis.

Tautas deju kopa „Auseklītis“. FOTO Rūdis Dancis.

„Četri kaķēni“. FOTO Pēteris Strazds.

Skaistajā rudens pēcpusdienā Adelaidē, š.g. 27. maijā, Adelaides Latviešu biedrības (ALB) koris Dziesmu Laiva rīkoja koncertu Ceļš uz Dziesmu svētkiem.

Dziesmu Laiva nopelnījusi ceļa zīmi uz XXVI Latviešu Dziesmu svētkiem. Koris piedalīsies Dziesmu svētkos, kā arī Dziesmu svētku gājienā zem sava karoga, kura dizainu ir veidojusi koriste Zinta Zvaigzne.

Pirms koncerta apmeklētāji baudīja pusdienas – koristu pašu vārītas zupas, kā arī kafiju, kūku un atspirdzinājumus varēja iegādāties par īpašām cenām.

Koncertam sākoties, apmeklētāji saprata, ka piedzīvos mini Dziesmu svētkus. Koris, kopā ar diriģenti Lilitu Daenke, ienāca Tālavas Lielajā zālē aiz sava karoga un izveidoja gājienu pa zāli. Skaļiem aplausiem skanot, koris nostājās uz skatuves. Programmu pieteica latviešu un angļu valodās koriste Zinta Ozoliņa.

Dziesmu Laivai noziedot savu kora moto un jau pie pirmās dziesmas, koncerta apmeklētājos virmoja savstarpēja saskatīšanās un galvu mājieni, ka koris Dziesmu Laiva patiešām ir nopelnījusi ceļa zīmi uz Dziesmu svētkiem. Koncertā dziedātās Dziesmu svētku dziesmas skanēja lieliski un koristi paši arī dziedāja ar pilnu atdevi. Visi mēģinājumi, kā arī virsdiriģenta Ginta Ceplinieka viesošanās Adelaidē ir devis stimulu, un koris Dziesmu Laiva pierādījis, ka MĒS VARAM!

Lai kuplinātu koncertu, koris bija aicinājis tautas deju kopu Auseklīti, kā arī Adelaidē labi pazīstamo ansambli Četri kaķēni. Lielākais pārsteigums un gandarījums bija par koklētāju ansambli Ausma, kurš šogad atsācis savu darbību izcilās koklētājas Laimas Jansones iedvesmā. Koklētāju ansamblī patlaban ir deviņi koklētāji, kuri pārstāv vecumu grupas no 8 līdz 80 gadiem.

Koncerta pieteicēja arī kuplināja koncertu, stāstot apmeklētājiem par Dziesmu svētku vēsturi, kā arī piesakot Dziesmu un deju svētku atskaņojumus.

Kopš kora Dziesmu Laivas dibināšanas tālajā 1952. gadā, koris piedzīvojis skaita samazināšanos, bet uz doto brīdi koris atkal piedzīvo uzplaukumu. Korī pašlaik ir 30 dalībnieku. Koris Dziesmu Laiva ir allaž gandarīts par jauniem dalībniekiem un uzsver, ka nav nepieciešamas latviešu valodas zināšanas, lai dziedātu korī. Ir vairāki kora dalībnieki, kuri nerunā latviešu mēlē.

Adelaides latvieši novēl Dziesmu Laivai labu ceļa vēju uz Dziesmu svētkiem un, atgriežoties Adelaidē, iepriecināt visus ar savu devumu Austrālijas Latviešu 57. Kultūras dienās šī gada decembrī.

Paldies Dziesmu Laiva, ka varējām piedzīvot Dziesmu svētku ieskaņas Adelaidē!

Ilze Radziņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com