Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ērika Vilsona monoizrāde „Mana Magadana“

Piemin deportāciju upurus

Laikraksts Latvietis Nr. 505, 2018. g. 21. jūnijā
Inese Jansone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
OM

Latvijas Okupācijas muzejs

Ēriks Vilsons. FOTO Latvijas Okupācijas muzejs.

Pieminot 1941. gada 14. jūnija deportāciju upurus, Latvijas Okupācijas muzejā notika aktiera un režisora Ērika Vilsona monoizrāde Mana Magadana. Tā notika ceturtdien, 14. jūnijā, Latvijas Okupācijas muzejā, Raiņa bulvārī 7.

Izrādē tās autors Ēriks Vilsons stāstīja par savu dzimtu un savas ģimenes saknēm. Dramaturģiskais materiāls ietver režisora bērnības atmiņas, mammas Zentas Vilsones vēstules un trimdā sarakstītos dzejoļus, kā arī dienasgrāmatas fragmentus par 2013. gada braucienu uz Magadanu kopā ar Dzintru Geku un Sibīrijas bērniem. „Tas būs personisks skatījums uz vēstures notikumiem, manu dzimšanas vietu – Kolimas pilsētu Magadanu. Pirmais vārds, kuru izrunāju nebija ne latviešu, ne zviedru, ne angļu valodā. Tas nebija ne „Mamma“, ne „Tētis“. Mans pirmais vārds, ko vajadzēja izrunāt ar paceltu dūrīti, bija krievu valodā. „Dam!“ – kas brīvā tulkojumā varētu nozīmēt: „Ka es tev sadošu!“,“ atceras Ē. Vilsons.

Projektu realizēja kultūras attīstības biedrība Tapala lapa sadarbībā ar scenogrāfi Zigrīdu Atāli un režisora asistentu Robertu Vilsonu. Izrādi Latvijas Okupācijas muzejā finansiāli atbalstīja Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Ieeja bija bezmaksas.

Inese Jansone
Latvijas Okupācijas muzeja Sabiedrisko lietu vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com