Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Tuvā un tālā Perta

Pertas Daugavas vanadžu 60 gadu jubileja

Laikraksts Latvietis Nr. 117, 2010. g. 3. nov.
Inta Skrīvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

No kreisās: Inta Skrīvere un Rita Džonsona. FOTO Nikolajs Džonsons.

Vēl pirms rītausmas (nakts tumsā) devos uz Kanberas lidlauku lidojumam uz Pertu, lai piedalītos Pertas Daugavas vanadžu 60 gadu darbības atcerē.

Lidojums ilga garas stundas, nolaidāmies Melburnā un tad tālāk uz Pertu. Varēju tikai nojaust, cik liela ir šī zeme un cik tālu, tālu šīs zemes ietvaros es ceļoju.

Pertas lidlaukā mani sagaidīja Pertas Daugavas vanadžu vadītāja Rita Džonsona ar vīru Nikolaju, un mani bērnības paziņas Maiguta un Jūlijs Bernšteini.

Saņēmu skaistus ziedus, smaidus un mīļus vārdus; devāmies uz Džonsonu māju, kur līdz vēlai pievakarei kavējāmies pārrunās un atmiņās. Un, piepeši, Perta bija tik tuvu. Likās, ka esmu iegājusi tepat, savās kaimiņmājās, pārrunāt kopīgu domu, kopīgā valodā.

Jubilejas svinības notika Daugavas vanagu kluba telpās, kur vanadzes ar saviem ciemiņiem pulcējās pie bagātīgi klātiem galdiem. Vanadžu vadītāja Rita Džonsona ievadīja jubilejas norisi, pastāstot par kopas sākumiem un garo gadu darbību. Šodienas vanadžu vidū vēl ir divas dibināšanas laika vanadzes – Aina Zalstrava un Zigrīda Tuvika.

Pēc apsveikumiem sekoja divas humoristiskas skices un četras dziesmas kora izpildījumā.

Svinību turpinājumā sāka skanēt dziesma; dziedājām visi un dziedājām daudz; dziedājām gan tautas dziesmas, gan tautas veco laiku ziņģes.

Skaists noslēgums Lielai dienai.

Pēc svinībām, atgriežoties Džonsonu mājās, ar Dzonsonu Ritu priecājamies par skaistajām ziedu veltēm un pārrunājām vanadžu nākotnes darbību.

Paldies Pertas Daugavas vanagiem un vanadzēm par skaistajām svinībām un paldies Ritai un Nikolajam Džonsonam par viesmīlību.

Inta Skrīvere

Daugavas vanadžu vadītāja Austrālijā
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com