Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valsts svētki Brisbanē

Uzrunu teica Valdis Zatlers – Latvijas Valsts prezidents (2007-2011)

Laikraksts Latvietis Nr. 484, 2017. g. 18. nov.
Māra Siksna -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Valsts svētkos Brisbanē: no kreisās Juris Meija, svētku runas teicējs Valdis Zatlers, Arnis Siksna. FOTO Arnis Siksna.

Kā bieži, mēs sagaidām ciemiņu no Latvijas ar Valsts svētku runu agri, un tā nosvinam tos pirms 18. novembra. Šogad mums arī laimējās saņemt Valsts prezidenta apsveikumu latviešiem ārzemēs tieši pirms svinībām. Akta iesākumā, 11. novembrī, to nolasīja Latvijas goda konsuls, Juris Meija un turpināja ar savu apsveikumu angļu valodā.

Pēc kopēji nodziedātā Dievs, svētī Latviju, koris Baltika, Jura Meijas vadībā un Olgas Lipski klavieru pavadījumā, skaisti nodziedāja 3 dziesmas: Tev mūžam dzīvot, Latvija (J. Mediņš), Svētvakars un Pie jūras dzīve mana (R. Pauls). Kaut kora sastāvā latvieši ir mazākumā, dziesmas skanēja skaidrā latviešu valodā, droši un pārliecinoši. Pēc tam vairākas koristes apliecināja, ka viņām ļoti patīk mūsu mūzika un iespēja to dziedāt.

Izcilais pianists Oļegs Stepanovs mūs apveltīja ar divām Šopēna (Chopin) noktirnēm uz Igaunijā veidota mazā flīģeļa, ko viņš un viņa sievu Natašu Vlassenko pagājušā gadā dāvināja mūsu Latviešu namam.

Latviešu nama saimniece Inga Česle pateicās Aldonai Miloševicai par viņas lielo $ 20 000 dāvinājumu, norādot, ka tikai tādēļ beidzot mūsu namu varam vasarā atvēsināt! Inga pateicās arī visiem citiem, kas ziedoja līdzekļus dzesinātāju iekārtošanai: Brīvļaužu sanāksmju dalībniekiem ($ 2 000), Brisbanes Latviešu biedrībai ($ 1 500), korim Baltika ($ 1 000), Veltai Viļumsonei ($ 100) un firmām, kas veica vajadzīgos darbus: All Cool Industries Pty Ltd, BDW Electrical, Lindemanis Constructions Pty Ltd, Ashburner Francis Pty Ltd.

Šogad svētku uzrunu teica Valdis Zatlers, Latvijas Valsts prezidents (2007-2011), un viņa cienītāju pulks starp nesen iebraukušiem latviešiem nodrošināja klausītāju pilnu zāli. Viņš savā runā izcēla daudz pozitīvus notikumus Latvijā un deva plašu ilgtermiņa skatījumu uz to, kā mūsu mazā valsts sev nodrošina draugus un cieņu gan Eiropas Savienībā, gan plašāk pasaulē. Viņš arī sniedza īsu runas pārskatu angliski, tāpat arī atbildot uz jautājumiem. Tie viņam un viņa kundzei Lilitai vēl tika uzstādīti arī pēc akta, pie vīna glāzes un uzkodām.

Pateicamies LAAJ par tik jaukiem un interesantiem ciemiņiem, un arī visiem rīkotājiem un dalībniekiem par ļoti vērtīgajiem Valsts svētkiem!

Māra Siksna
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com