Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Futbola drudzis arī Latviešu ciemā

Sāka to svinēt agrāk

Laikraksts Latvietis Nr. 479, 2017. g. 12. okt.
Betija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Svinību dalībnieki. FOTO Ivars Štubis.

LatviesuCiems

Šajās dienās visu Austrāliju ir ķēris futbola drudzis. Arī mūsu Ciemam tas nepagāja garām. Mēs jau sākām to svinēt agrāk, kaut arī nezinājām, kura komanda vinnēs.

Mums bija lielas svinības. Parastās ikdienas pusdienas netika pasniegtas pie ierastajiem galdiem nozīmētajās telpās. Lielajā zālē tika klāti balti galdi. Tos rotāja neskaitāmi baloni. Daži turējās augstu pie griestiem ar dažādām lentēm, citi bija uz galda kā skaists puķu pušķis. Baloni un lentes bija no daudzām futbola komandām, jo katrs lepojas ar savu. Mēs nevarējām izvēlēties uzvarētāju krāsu, jo spēle vēl nebija notikusi.

Galdā visiem cēla vīnu, alu, šampānieti vai sulu un garšīgas pusdienas. Bija domāts arī par jautrību.

Pēc tam, kad bija nolasīts raksts par gaidāmo futbola spēli, tad visiem tika prasīti jautājumi, un pareizas atbildes gadījumā saņēma balvas. Mūzikas pavadījumā nodziedājām vairākas dziesmas ar iesilušām galviņām. Valdīja jautrība, smiekli un, galvenais, – minēšana, kurš būs uzvarētājs?

Katram bija savādākas domas – tā būs Melburnas vai Adelaides komanda.

Mēs, kā Melburnas iedzīvotāji, stāvējām un kritām par savējiem! Pēc spēles visi priecājāmies un esam lepni! Lai ilgi vēl dzīvo Tīģeri!

Betija
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com