Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


ASV atbalsts Latvijas drošībai

Tikšanās ar ASV Ārlietu komitejas priekšsēdi Edu Roisu

Laikraksts Latvietis Nr. 472, 2017. g. 15. aug.
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ceturtdien, 10. augustā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Amerikas Savienoto Valstu Kongresa Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Edu Roisu (Ed Royce).

Sarunas laikā A. Pildegovičs augsti novērtēja ASV Administrācijas un Kongresa politisko atbalstu Latvijai un Baltijas reģionam kopumā. Latvija ir pateicīga ASV par NATO pieņemtajiem vēsturiskajiem lēmumiem attiecībā uz Alianses paplašināto klātbūtni Baltijas valstīs un ieinteresēta ASV militārās klātbūtnes nostiprināšanā Baltijas reģionā uz sauszemes, gaisā un jūrā. A. Pildegovičs norādīja, ka Latvija ir apņēmības pilna sniegt savu ieguldījumu drošības stiprināšanā, nodrošinot aizsardzības budžeta pieaugumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta 2018. gadā, kā arī turpinot piedalīties starptautiskās operācijās.

ASV kongresmenis E. Roiss pauda stingru atbalstu Latvijas drošībai. Viņš uzsvēra, ka ASV Kongress ļoti labi izprot drošības izaicinājumus, ar kuriem Latvijai un pārējām reģiona valstīm patlaban jāsaskaras. Kongress savu atbalstu ir apliecinājis gan apstiprinot rezolūciju par NATO 5. panta svarīgumu, gan arī pieņemot likumu par bargāku sankciju ieviešanu pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju. Kongresmenis E. Roiss ir gatavs sekmēt ASV un Latvijas sadarbību hibrīdo draudu un informatīvās vides apdraudējuma novēršanā.

A. Pildegovičs aicināja ASV Kongresu un Administrāciju turpināt atbalstīt attīstības sadarbības programmas ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm, jo Latvijai ar ASV šajā jomā ir izveidojusies veiksmīga sadarbība, kuru svarīgi turpināt.

A. Pildegovičs un E. Roiss bija vienisprātis par ES un ASV sadarbības drošības, ekonomikas un tirdzniecības, kā arī izglītības jomā īstenošanas svarīgumu.

LR Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com