Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Eslingenas Dziesmu svētkiem 70”

Norisinājās vērienīgs pasākums

Laikraksts Latvietis Nr. 464, 2017. g. 23. jūnijā
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Eslingena70_400pxwb

No 16. līdz 18. jūnijam Eslingenā, Vācijā, norisinājās vērienīgs pasākums Eslingenas Dziesmu svētkiem 70, kuru apmeklēja Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Atis Sjanīts. Šajā laikā latvieši pieskandināja pilsētas ielas un koncertzāles, svinot Eslingenas dziesmu svētku 70. gadadienu.

Diasporas vēstnieks A. Sjanīts apmeklēja svētku pasākumus, aicinot dalībniekus glabāt latviešu valodu un kultūru tāpat, kā tas daudzu desmitu gadu garumā izdevās trimdiniekiem, kas, pulcējoties Eslingenā, dejoja un dziedāja pirms 70 gadiem. Svētku norisē piedalījās arī Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma, kura teica uzrunu svētku atklāšanas pasākumā.

Tieši Eslingenā tūlīt pēc kara tika izveidota lielākā latviešu bēgļu nometne Vācijā, kurā vienviet uzturējās ap 7000 latviešu. Par spīti grūtībām, latvieši ātri attīstīja plašu kultūras dzīvi, 1947. gadā sarīkojot pirmos trimdas dziesmu svētkus.

Šogad pilsētā trīs dienas valdīja īpaša gaisotne, piedāvājot vairāk nekā desmit pasākumu, to vidū svētku gājienu, koru un deju kolektīvu koncertus, kā arī dziesmu spēles Eslingena izrādi, kurā piedalīsies teju 60 dalībnieku no astoņām valstīm. Kopā svētkos pulcējās vairāk nekā 700 dziedoši un dejojoši latvieši. Svētku laikā notika arī tikšanās ar bijušajiem un esošajiem eslingeniešiem, kā arī grāmatas Atmiņas par Eslingenu atklāšana.

Ārlietu ministrija sadarbojas ar pasākuma Eslingenas Dziesmu svētkiem 70 organizētājiem, sniedzot atbalstu deju lielkoncerta Latviešu danči norisei. Eslingenas dziesmu svētkos piedalījās šo svētku patronese un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī kultūras ministre Dace Melbārde.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com