Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas Vanagu Dienas Pertā (1)

Delegātu sanāksme

Laikraksts Latvietis Nr. 452, 2017. g. 24. martā
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Austrālijas Daugavas Vanagi apspriežas delegātu sēdē Pertā. FOTO Aleksandrs Grimms.

DVA delegātu sanāksmes delegāti un dalībnieki. FOTO Aleksandrs Grimms.

Kad mūsu delegāts, nodaļas valdes pr. Ilmārs Rudaks atgriezās no pēdējās delegātu sanāksmes, viņš atbrauca ar jautājumu, vai nākamo delegātu sanāksmi mēs varam sarīkot Pertā? Ilgi mēs domājām un gudrojām, vai tas mums būs pa spēkam un nolēmām, ka nu vēl šo pēdējo reizi uzdrošināsimies. Nezinu, cik šādas pēdējās reizes mums vēl būs, jo jau mūsu 2013 g. rīkotā delegātu sanāksme bija Pertas pēdējā...? Nu, lai nu kā, tad 11. un 12. martā, Pertā notika šāda sanāksme. Ciemiņi un delegāti no Austrālijas Austrumiem (Adelaides, Melburnas, Sidnejas) sāka ierasties jau piektdien, un pirmais īstais darbs sākās sestdienas rītā, kad pēc īsām brokastīm, plkst.8.30 sākās delegātu reģistrēšanās.

Sanāksme sākās plkst. 9.00 ar Pertas latviešu luterāņu mācītāja Guņa Baloža vadītu svētbrīdi, kur viņš mums izlūdzās Dieva svētību mūsu palīdzības darbā un sekmīgam darba posmam mūsu sanāksmē. Bija prieks redzēt, ka ne tikai delegāti un sanāksmes vadība, bet bija saradušies arī labs skaits klausītāju. DVAV priekšsēdis Aleksandrs Grimms atklāja sēdi un lūdza uzstādīt kandidātu sanāksmes vadītājam, par kuru izraudzījām Ilmāru Rudaku. Ilmārs iesāka šo sanāksmi, mūs uzaicinot nodziedāt mūsu valsts himnu: Dievs, svētī Latviju! Sanāksmes valdē vēl bija sekretāre Ilga Vēvere, balsu skaitītāji – Mandātu komisija Jānis Purvinskis un Andris Vārpiņš, kuri ziņoja, ka Austrālijā ir pārstāvēti 439 biedri, kuri sastāv piecās nodaļās – Adelaides, Kanberas, Melburnas, Pertas un Sidnejas ar septiņiem mandātiem.

Sekretāre Ilga Vēvere nolasīja apsveikumu un laba vēlējumus sekmīgai sanāksmei no DV priekšnieka Andreja Mežmaļa, kuru viņš bija atsūtījis no Rīgas, un Jānis Kārkliņš sanāksmi sveica ar laba vēlējumiem no LAAJ valdes Melburnā.

DVAV priekšsēdis ziņoja par valdes sadarbību ar DVCV un DV nodaļām Austrālijā, izsūtot saņemtās ziņas un savus sēžu protokolus. Izvesta Ziedojumu akcija un delegātu sanāksme, uzturēta DVA mājas lapa un leģionāru medicīniskai aprūpei atsevišķi nosūtīti $20 000,00. Piešķirti DVAV un DVCV Atzinības raksti un Zelta nozīmes. DVAV pr. delegāte I. Niradija apmeklējusi DVCV sēdi Anglijā un panākusi divu DV Austrālijas ierosinājumu iznākumu.

Vanadžu ziņojums, tāpat kā visi nodaļu ziņojumi, bija jau izdalīti agrāk un ar dažiem nodaļu delegātu paskaidrojumiem tika arī pieņemti, tāpat kā arī pagājušās 65. sanāksmes protokols. Sēde turpinājās ar Ilmāra Rudaka lietderīgu vadīšanu, noturot progresu dienas kārtības sliedēs. Garākas pārrunas bija sakarā ar nepieciešamību palielināt DVCV dotāciju. Beidzot pieņēma Kanberas ierosinājumu, pašlaik naudu ņemt no nākotnes fonda. DVCV un DV Pārstāvniecības pārskati ir nepārskatāmi. Jāgriežas pie DVCV lūgt skaidrākus paskaidrojumus. Sadarbības problēma starp DVCV un DV Pārstāvniecību vēl nav pilnīgi atrisināta.

Par nākotnes plāniem

DVAV turpinās darboties kā šogad, Melburnā. Nākamā DVCV sēde Melburnā no 20. līdz 26. septembrim.

Sanāksme nolēma atbalstīt jaunatni Latvijā, kā to, kura sekmīgi darbojās Rēzeknē un jaunsargus, kuri visi tiek audzināti patriotiskā garā.

No nodaļām ir vajadzīgi līdzekļi segt traktora iegādi Lestenes Brāļu kapiem. Pertas nod. jau solīja $1000:00.

Ziedojumu akcija izvedama maijā/jūnijā, būs tāda pati kā šogad un jānorēķinas līdz 31. jūlijam.

Nākamo delegātu sanāksmi rīkos Adelaidē, tāpat martā.

Austrālijas DV loceklis DVCV būs DVAV priekšsēdis, kurš vajadzības gadījumā DVCV sēdei deleģēs savu delegātu.

Mums ļoti svarīgi uzstādīt kandidātu DV priekšniekam, jo Andrejs Mežmalis atsakās kandidēt.

Vēlama tuvāka ziņu izmaiņa, sevišķi vēlams labāks atbalsts DV Mājas Lapai un DV Mēnešrakstam.

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com