Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


PBLA paplašinātās valdes sēdes atklāšana

Vakarā pieņemšana RLB Zelta zālē

Laikraksts Latvietis Nr. 111, 2010. g. 27. sept.
Jānis Čečiņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
PBLA

PBLA

PBLADombrovskis

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis PBLA sēdes atklāšanā. FOTO Andris Kariks.

PBLALiegis

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis PBLA sēdes atklāšanā. FOTO Andris Kariks.

Jau 19. reizi PBLA valde tiekas uz savām gadskārtējām pārrunām Rīgā.

Trešdien, 22. septembrī, senās Rīgas Konventa sētas Kampenhauzena zālē, lietainā rudens rītā, kādu 130 viesu klātbūtnē sēdi vispirms sveica un ar Jēzus vārdiem „Kas mazākās lietās nav uzticams, tas nebūs uzticams arī lielās lietās“ ievadīja prāvests Juris Cālītis. Sekoja PBLA valdes priekšsēža Mārtiņa Sausiņa pārskats par PBLA un Latvijas valdību sadarbību, starp galveno darbību jomām minot Okupācijas muzeju, latviešu valodas mācību skolās un pilsonības likuma uzlabošanu.

PBLA sēdi uzrunāja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, apskatot gan jaunākos ekonomiskos rādītājus, gan PBLA jau agrāk uzdotos jautājumus. Latvijas kredītu reitingi pēdējā nedēļā ir redzami uzlabojušies un Ministru prezidents paziņoja, ka recesiju Latvijā var uzskatīt par beigušos, jo aprīļa ceturksnī ražošana pieauga par 10%, jūlijā par 18%, un gada otrajā pusē var sagaidīt, ka tā turpināsies. Sociālos jautājumos paredz turpināt drošības tīklus. Ministru prezidents pateicās PBLA par iniciatīvu mudināt vēlētājus uz balsošanu ar programmu Tava balss ir svarīga Latvijai. Toties valdība ir palielinājusi vēlēšanu iecirkņu skaitu ārzemēs.

Aizsardzības ministrs un tieslietu ministra vietas izpildītājs Imants Lieģis uzsvēra, ka nākamai Saeimai ir jāpārlemj pilsonības jautājums, un teica, ka svarīgākās aizsardzības prioritātes būtu: turpināt Latvijas NATO saistības Afganistānā, gādāt par NATO lidlauka attīstību Lielvārdē un nodrošināt, ka turpinās Latvijas, pārējo Baltijas valstu un ASV militārās mācības Latvijā. Viņš it sevišķi uzsvēra lielo pabalstu Jaunsardzei, ko sniedzis Jānis Vējiņš kopā ar Austrālijas latviešiem.

Izglītības un Zinātnes ministre Tatjana Koķe jau 3 gadu uzrunāja PBLA valdes sēdi. Viņa tuvāk pastāstīja par valsts pabalstu, kas sniegts latviešu valodas apguvei ārzemēs – Vašingtonā, Sietlā un Prāgā, un mudināja zinātniekus piedalīties Zinātnieku kongresā 2011. g. oktobrī. Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis deva pārskatu par mobilo pasu stacijām: izdotas pases – 709 ASV, 192 Kanādā, 396 Austrālijā; izplatīti vairāk kā 20 000 Padomju stāsta DVD filmas eksemplāri visā pasaulē; nākamajos gados nav paredzēts slēgt nevienu Latvijas pārstāvniecību, un aicināja piestrādāt pie izglītības izcilības.

Vēl pārskatus sniedza Okupācijas muzeja vadītāja Gundega Michele – muzeju apmeklē apmēram 500 personas dienā, saņemts Eiropas komisijas €55 000 atbalsts eksponātu ievešanai internetā, un Rīgas domes un Vācijas vēstniecības finansējumi ekspozīciju tulkojumiem krievu un vācu valodās; bijusī Valsts arhīva vadītāja Daina Kļaviņa – izteica pateicību par piesūtītiem trimdas materiāliem, bet Vītola fonds ziņoja par padarīto darbu pēdējā gadā.

Vakarā Rīgas latviešu biedrības Zelta zālē notika pieņemšana un kampaņas Tava balss ir svarīga Latvijai mini-koncerts ar Trīs tenoru un Dzelzs vilki ansambļa uzvedumiem. Līdz 22. septembrim ar ļoti labiem panākumiem jau bija notikuši 17 koncerti daudzās Latvijas pilsētās. Ieradušies bija ap 300 aicinātu viesu, ieskaitot vairāki ārvalstu diplomātiskos un tirdzniecību delegāciju pārstāvjus.

Jānis Čečiņš
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com