Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Svarīgs notikums Pertā

Rita Džonsona saņem apbalvojumu

Laikraksts Latvietis Nr. 108, 2010. g. 16. sept.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
RitaDzonsone

Rita Džonsone OAM. FOTO Jānis Purvinskis.

DzonsoneGrupa

No labās: DV Pertas nod. pr. viet. G. Kaģis ar kundzi, apbalvotā Rita Džonsone ar vīru un Latvijas goda konsuls Pertā J. Purvinskis ar kundzi pie gubernatora pili. FOTO Jānis Purvinskis.

Kaut gan karalienes dzimšanas dienas apbalvojumi tika paziņoti jau jūnijā, to oficiālā pasniegšana notika tikai vakar, 10. septembrī.

Rietumaustrālijas gubernators Dr. Kens Maikls (Ken Michaels) AC bija aicinājis apbalvotos un viņu viesus ierasties tai dienā plkst. 11.00 gubernatora Balles zālē un pagodināt šo svinīgo ceremoniju. Kā jau ziņoju agrāk, arī mūsu Rita Džonsona OAM bija šo slaveno vidū. Starp citu tur arī bija tādi, kā kriketa slavenības Ādams Gilkrists (Adam Gilchrist) un Džastins Langers (Justin Langer).

Kaut gan aicināmo ciemiņu skaits bija stingri ierobežots, Balles zāle bija pārpildīta ar kādiem 400 cilvēkiem. Ceremonija iesākās ar fanfaru skaņām, zālē ienākot gubernatoram ar kundzi, kad karaliskajam sveicienam sekoja aborigēnu apsveikums. Šāds tagad ir pieņemts kā katras oficiālas ceremonijas sastāvdaļa, kad aborigēni mūs apsveic savā zemē.

Pēc visu 62 apbalvojumu pasniegšanas, sekoja visu kopīgi nodziedāta Austrālijas himna, skolas orķestra un solistes pavadījumā. Savā īsā uzrunā gubernators uzsvēra, ka šodienas ceremonija pierāda cilvēka mīlestību pret otru cilvēku, ko ar saviem darbiem šie apbalvojumu saņēmēji ir tik skaidri pierādījuši. Pēc tam visi klātesošie tika aicināti pamieloties ar uzkodām un dzērieniem, sveicot apbalvotos. Tiešām jutāmies lepni ar to, ka arī mūsu Ritas lielais darbs bija atzīts Austrālijas tautas vidū.

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com