Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dienas algu latvietībai!

LAAJ līdzekļu vākšanas akcija

Laikraksts Latvietis Nr. 106, 2010. g. 2. sept.
Juris Ruņģis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Latviešu apvienība Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) šogad rīko savu gadskārtējo līdzekļu vākšanas akciju no 1. septembra līdz 31. oktobrim. Jūsu turpinošais atbalsts ir nepieciešams, lai apvienība varētu turpināt savu darbu. 2009. gadā jūs saziedojāt $34917. Vēlreiz sirsnīgs paldies par šo rekordlielo atsaucību. Ceram šogad pārsniegt $35000 apvienības darbam un vēl savākt arī $10000 Okupācijas muzejam.

Pagājušā gada speciālie mērķi bija grāmatu sūtīšana uz Latviju un atbalsts jauniešiem, kas piedalās braucienos uz Latviju ar Sveika Latvija programmu. Šiem mērķiem saziedoja – pirmajam $4056 un otrajam $5191. Kaut gan līdzekļu vajadzība šiem projektiem turpinās, esam nolēmuši, ka šāgada speciālais mērķis ir Okupācijas muzejs. Apzināmies, ka apvienības darbam būs mazāk līdzekļu, ja jūsu kopīgais devums būs tāds pats kā pagājušā gadā, bet daļa no tā tiks nozīmēta Okupācijas muzejam. Tāpēc es jūs sirsnīgi lūdzu padomāt par devumu prezidija un Kultūras fonda darbam un tad vēl pielikt EKSTRA summu Okupācijas muzejam.

Okupācijas muzeja finansiālā situācija 2010. gadā ir dramatiski pasliktinājusies. Krīzes iespaidā, Valsts pabalsts sarucis par 80%. Privātie ziedojumi, salīdzinot ar 2009. g., samazinājušies par 50%. Ņemot vērā šos apstākļus, muzejs varētu turpināt savu darbu veikt pašreizējā apjomā, vēl tikai 3 vai 4 gadus. Muzeja vadība dara visu iespējamo, lai muzejs spētu veikt savu neaizstājamo darbu. Šķērslis tiks pārvarēts, OM pastāvēs, un, kad apstākļi atļaus, Nākotnes Nams taps. Tagad svarīgi sniegt roku muzeja atbalstam.

Pagājušajos 18 mēnešos lielākais prezidija izdevums ir bijis atbalsts Austrālijas latviešu skolu skolotāju līdzdalībai konferencēs Latvijā (6 x $1000) un diviem Sveika Latvija dalībniekiem $5201. Nākošā gada potenciālais Sveika Latvija dalībnieku skaits ir 6! Lai turpinātu atbalstu tagadējā līmenī (kas ir izmaksājot pusi no dalības un ceļa maksām) būs jāatrod papildus līdzekļi no sabiedrības. Otrais lielākais izdevums ir bijis $9227 par grāmatu sūtīšanu uz Latviju. Citi izdevumi bija: PBLA dalības maksa $7071; administrācija, ieskaitot 18. novembra izdevumus $6086 un $5735 dažādiem izdevumiem Austrālijā, galvenokārt saistītiem ar LAAJ arhīva pārsūtīšanu uz Latvijas Valsts arhīvu.

Tagadējā prezidija darba laika pusceļā varu konstatēt, ka aktivitāte ir bijusi, galvenokārt, saistīta ar jaunatni un izglītību, kā arī ar mājas kārtošanu. Esam izstrādājuši statūtu maiņas projektu, ko nodosim uz balsošanu delegātu kopsanāksmē, šī gada beigās, Kultūras dienu laikā, Melburnā. Nākošgad būs jāpiestrādā, lai uzlabotu mūsu administratīvās sistēmas, lai prezidija pāreja uz nākošo pilsētu būtu gludāka.

Esam daļa no PBLA un atbalstam viņu projektu Ejam balsot! Esam arī ierosinājuši vārda maiņu no Pasaules BRĪVO latviešu apvienības uz Pasaules ĀRZEMJU latviešu apvienību. Par to balsos nākošajā PBLA valdes sēdē septembrī, Rīgā.

Atkal aicinu jūs palīdzēt, katru pēc savām spējām un apstākļiem, turpināt nodrošināt latvisku dzīves iespēju Austrālijā un Jaunzēlandē un veicināt Latvijas veidošanu par tādu valsti, kura ir mūsu senču cienīga, bet kura iederas un dzīvo šodienas pasaulē.

Šogad atkal būs iespējams ziedot ar kredītkarti. Ja nevariet sagaidīt piesūtīto lapiņu, vai ja mēs nezinām jūsu adresi, lūdzu apskatiet: www.laaj.org.au/ziedot.

Paldies,

Dr. Juris Ruņģis
LAAJ prezidija priekšsēdis



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com