Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pertā apspriežas

Organizācijas uzstāda sarīkojumu plānu

Laikraksts Latvietis Nr. 106, 2010. g. 2. sept.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Perta

FOTO Jānis Purvinskis.

Pirmdienas vakarā, š.g. 30. augustā, Pertas Latviešu centrā bija pulcējušies Pertas Ev. lut. draudzes un Pertas latviešu organizāciju vadītāji uz viņu ikgada apspriedi. Vēsturiski šādas sanāksmes ir notikušas gan retāk, gan biežāk, bet caurmērā divas reizes gadā. Tās ir koordinācijas sanāksmes, kurās katra organizācija ziņo par notikušiem sarīkojumiem un gaidāmiem notikumiem Pertas latviešu sabiedrībā.

Tā kā mēs visi lietojam to pašu Latviešu centru, tad ir no svara sakoordinēt sarīkojumus, lai tie nesakrīt tai pašā laikā. Tas ir jo svarīgi tieši tagad, kad mūsu bariņš ir stipri sarucis, un tādā veidā tad varam atbalstīt viens otra sarīkojumus un notikumus.

Sanāksmi vienmēr vada LAAJ vicepriekšsēdis Rietumaustrālijā. Tādus sarīkojumus kā 18. novembri un 14. jūnija Atceri Pertā rīko rotācijas kārtībā Pertas lielākās organizācijas, bet izdevumus sedz visas kopā. Pašlaik gatavojamies 18. novembrim. Arī LAAJ Ziedojumu Akciju, Pertas Latviešu Ziņas un Pertas Latviešu radio stundu atbalsta caur šo sanāksmi.

Draudzes un Organizāciju Kopsēde Pertā ir bijusi ļoti svarīgs iestādījums Pertas latviešu saliedēšanas ziņā jau no mūsu sākuma 1950tos gados un ir daudz laba veicis. Arī pats Pertas Latviešu Centrs nebūtu spējis īstenoties bez šī iestādījuma. Šeit mēs palīdzam viens otram un latviešu kopībai Pertā pastāvēt. Sanāksmi sasauc LAAJ vicepriekšsēdis pēc vajadzības un tagad vienu reizi gadā. Domājams, ka kamēr pastāvēs kaut kāda latviešu kopība Pertā, pastāvēs tās koordinācijas sanāksme: Kopvalžu sēde.

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com