Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sirsnīgi pateicamies

Daugavas Vanagu līdzekļu vākšanas akcija

Laikraksts Latvietis Nr. 316, 2014. g. 2. jūlijā
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Ziedotājiem pateicās par piedalīšanos DVAV ziedojumu akcijā. Stāv Astra un Imants Kronīši. FOTO Agris Ezeriņš.

Dod, dieviņ, kalnā kāpt,
Ne no kalna lejiņā;
Dod, dieviņ, otram dot,
Ne no otra mīļi lūgt.
T.dz.

Katru gadu Daugavas Vanagi Austrālijā veic ziedojumu akciju, izsūtot aicinājuma vēstules visai latviešu sabiedrībai tais pilsētās, kur pastāv Vanagu nodaļa. Akcijai slēdzoties, Adelaides nodaļa jau otro gadu aicina ziedotājus uz pateicības saietu, kur viņus iepazīstina ar viņu ziedojuma lomu Vanagu organizācijas palīdzības darbā, gan Latvijā, gan tepat Austrālijā. DV ziedojumu akcijas Adelaidē – pateicības saiets notika sestdien, 28. jūnijā.

Pateicoties saziedotiem līdzekļiem, ir iespējams palīdzēt 469 bijušiem leģionāriem Latvijā, no kuriem daži dzīvo patiešām neapskaužamos apstākļos. DVCV Pārstāvniecība Rīgā, Solvitas Sekstes vadībā, rūpējās par naudas un medikamentu izdalīšanu; naudu izdala divreiz gadā, medikamentus pēc vajadzības. Palīdzība sevišķi vajadzīga gulošo leģionāru aprūpei. Pateicības vēstules no saņēmējiem liecina par palīdzības vērtību un vajadzību.

Vanagi atbalsta arī daudzbērnu (121) un audžubērnu (47) ģimenes Latvijā, jo saimniecisko apstākļu dēļ, daudzi vecāki brauc uz ārzemēm strādāt, savus bērnus atstādami audzināšanā pie saviem vecākiem vai citās audžu bērnu ģimenēs. Ģimenēm palīdzība visvairāk vajadzīga maijā, kad bērniem beidzas skola, un naudu vajag ekskursijām, izlaidumiem, utt. un augustā, kad atkal sākas skola, un vajadzīgs apģērbs un skolas piederumi. No izglītības fonda nelielu stipendiju izmaksā astoņiem jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm vai bāreņiem, galvenokārt no lauku rajoniem. Naudu var saņemt tikai parādot labas sekmes mācībās, tātad, nekādi mūžīgie studenti.

Arī jaunatni Austrālijā Vanagi atbalsta ar dažādām naudas summām, pēc pieprasījuma. Ir atbalstīti jaunieši, kas vēlējušies piedalīties Sveika, Latvija! iepazīšanās braucienos un braucienos uz Kultūras dienām, jauniešu kongresiem vai Dziesmu svētkiem.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju ar Ukrainu, un kā tā varētu iespaidot Latviju, līdzekļi tiek izmantoti arī pret mūsu austrumu kaimiņa propagandas uzbrukumiem Daugavas Vanagiem un mūsu brīvības cīnītājiem Latvijā, kur arī no vietējiem, Latvijas brīvvalstij naidīgi noskaņotiem elementiem pastāvīgi tiek sagrozīta vēsture, un DVCV priekšnieks Andrejs Mežmalis nesavtīgi cīnās, lai atspēkotu melus, kuros leģionārus vēl arvien apzīmē par fašistiem un nevainīgu cilvēku slepkavām. Šai cīņai nepieciešami līdzekļi.

DV Adelaides nodaļa saviem ziedotājiem pateicās īpašā saietā ar vieglām uzkodām un glāzi vīna, atstājot katru ar siltumu sirdī un apziņu, ka viņš ir izdarījis labu darbiņu.

Gunta R.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com