Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Baznīcu nakts Rīgā

Pasākumi notiks vairāk nekā 40 dažādu konfesiju dievnamos

Laikraksts Latvietis Nr. 312, 2014. g. 5. jūnijā
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Baznīcu nakts.

Piektdien, 6. jūnijā Rīgā pirmo reizi norisināsies kultūras pasākums Baznīcu nakts. Tā laikā no plkst. 18.00 līdz 24.00 vairāk nekā 40 dažādu konfesiju dievnamos notiks pasākumi, kas aicinās cilvēkus iepazīt baznīcu kultūras un garīgās vērtības.

Baznīcu naktī būs iespēja dzirdēt koncertus, piedalīties ekskursijās, radošās nodarbībās bērniem un gremdēties apcerē vai lūgšanā sveču gaismā. Pasākums norisināsies visā Rīgā – Āgenskalnā, Bolderājā, Centra rajonā, Mežaparkā, Latgales priekšpilsētā, Torņakalnā, Vecpilsētā un citur. Organizatori aicina ikvienu ieinteresētu rīdzinieku doties ceļā kājām, ar divriteni, sabiedrisko transportu vai personīgo automašīnu un vakara gaitā paviesoties vairākās baznīcās, programmas izvēlē vadoties no katra paša interesēm.

Baznīcu nakts viesiem būs iespēja gan apmeklēt līdz šim neiepazītus dievnamus, gan atklāt jaunas nianses jau labi zināmajos. Baznīcās notiks aizraujošas ekskursijas un stāstījumi, kas ļaus ikvienam atklāt un iepazīt baznīcu arhitektūras un mākslas vērtību skaistumu, līdzās tam būs baudāms plašs klāsts dažādu koru, ērģeļu un instrumentālās mūzikas koncertu, kā arī tādu Latvijā atpazīstamu mūziķu kā Goran-Gora, Kaspara Zemīša un Latvian voices koncerti. Pēc saulrieta dievnamus piepildīs sveču gaisma, aicinot viesus uzkavēties klusumā, apcerē vai lūgšanā. Baznīcas piedāvās arī tematiskas izstādes, dzejas lasījumus, dažādas radošās darbnīcas bērniem un pasākumus jauniešiem.

„Līdz ar pirmo Baznīcu nakti vēlamies aizsākt jaunu tradīciju, kas kļūtu par ikgadēju garīgu kultūras notikumu ne tikai Rīgas, bet visas Latvijas dzīvē. Realizējot projektu pirmo reizi, jau esam guvuši lielu atsaucību – savu dalību Baznīcu naktī apstiprinājuši 42 Rīgas dievnami. Iedvesmu savam individuālajam ceļojumam pa dievnamiem aicinām smelties mājaslapā www.baznicunakts.lv piedāvātajos maršrutos,“ atklāj projekta Baznīcu nakts vadītājs Jurģis Klotiņš. ■



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com