Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Adelaidē atkal „Laimīgā stunda“!

Varēs nedēļas beigās atvilkt elpu omulīgā vidē

Laikraksts Latvietis Nr. 309, 2014. g. 14. maijā
Rudīte Bērziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kafejnīcas darbinieki. Pirmā rindā no kreisas: Margota Puķīte, Inga Pērkons-Grauze, Irēne Bajvotera (Bywater), Ināra Strazda. Otrā rindā: Rudīte Bērziņa, Ulla Gicasvili, Ints Puķītis, Valdis Voitkus. Aizmugurē: Māris Žvīgulis, Andis Bērziņš. Trūkst: Kārlis Ātrens, Jolanta Lūsis, Ēriks Strauts. FOTO Pēteris Strazds.

Adelaides Latviešu Sabiedriskais klubs ir ļoti ilgus gadus darbojies Adelaides Latviešu nama Tālava kafejnīcā. Klubam ir ilggadīgas saites ar Latviešu nama kooperatīvu, kam pieder nams un kas par to rūpējās un to uztur. Kafejnīca ir atvērta katru sestdienas rītu tad, kad Tālavā darbojas latviešu pamatskola un spēļu grupa, kā arī Adelaides Latviešu biedrības (ALB) bibliotēka, kura atrodas kafejnīcai blakus.

ALB namā, kas atrodas Tālavai blakus, sestdienas rītos darbojās grāmatnīca un reizi mēnesī atvērts muzejs. Kafejnīca sagādā iespēju tautiešiem satikties, iedzert kafiju, tēju vai ko stiprāku un baudīt pīrāgus, ābolmaizītes, siļķu maizītes un Ādažu čipsus. Ir iespējams iepirkt rupjmaizi un svaigus ābolus. Kafejnīca ir arī parasti atvērta tad, kad namā notiek kāds latviešu sarīkojums. Laiku pa laikam, kafejnīca rīko pusdienas. Pēdējās Austrālijas Latviešu Kultūras dienās Adelaidē kafejnīca bija kā bišu strops. Tautieši kavējās kafejnīcā no rīta līdz vakaram. Tālava bez savas kafejnīcas ir neiedomājama.

Kafejnīcas dežuranti visi ir brīvprātīgi, neatalgoti darbinieki. Vairākus gadus priekšsēdis ir Ints Puķītis. Darbinieki satiekas ik pa trijiem mēnešiem, lai nospraustu dežūras un pārrunātu kafejnīcas darbību vispārīgi. Kafejnīca izmanto savu atlikumu, lai to pašu uzlabotu, kā arī, kad iespējams, namu pašu. Šī gada sākumā radās doma paplašināt kafejnīcas darbību ar Laimīgo stundu (angliski – Happy Hour), kurā cilvēki var nedēļas beigās ievilkt elpu omulīgā vidē. Pirmā Laimīgā stunda, š.g. 11. aprīlī bija sekmīga (Red.: Skat. Elīnas Rikardes rakstu „Gaišs un sirsnīgs vakars „Tālavas“ kafejnīcā“ laikraksta Nr. 306, http://www.laikraksts.com/raksti/4405), un Sabiedriskais klubs ir iecerējis šādus pasākumus rīkot katra mēneša pēdējā piektdienā un aicina tautiešiem sarunāt tikšanos kafejnīcā ar radiem, draugiem un paziņām.

Nākamā Laimīgā stunda notiks piektdien, 30. maijā no plkst. 18.00. Kafejnīcā varēs iegriezties uz īsāku brīdi vai pakavēties uz ilgāku laiku. Našķi, vakariņas un atspirdzinājumi būs dabūjami par mērenām cenām. Klubs cer, ka šajos vakaros redzēsim jaunas sejas kopā ar cilvēkiem, kuri ilgus gadus ir apmeklējuši Tālavu. It sevišķi būtu jauki satikt iebraucējus no Latvijas, citām pasaules malām un no citiem Austrālijas latviešu centriem.

Rudīte Bērziņa
Adelaides Latviešu sabiedriskā kluba sekretāre
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com