Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Adelaides Laimas aprūpētāji atpūšas vīnotavā

Vīni un smalki ēdieni

Laikraksts Latvietis Nr. 309, 2014. g. 14. maijā
Margota Puķīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Vīnu degustēšana pirms pusdienām. FOTO Margota Puķīte.

Pie skaista uzklāta galda. FOTO Margota Puķīte.

Skats no loga. FOTO Aina Gailīte.

Adelaide ir viena no tām jaukākām pilsētām, kur var dzīvot, jo nekas nav par tālu. Adelaide uzbūvēta uz līdzenuma ap 10 km platumā starp jūru un kalniem. Ja meklē, kur var izbraukt atpūsties, tad izvēle ir liela: vai braukt gar jūras krastu, izbaudot svaigu jūras gaisu un apbrīnot skaisto jūru, vai pastaigāties basajām kājām pa mīkstām baltām smiltīm. Vai braukt pretējā virzienā kalnos, izbaudīt rudens krāsas un apstāties kādā klusā kafejnīcā un ieēst garšīgu kūkas gabalu ar kafiju. Un tad mums ir vīnotavas – gan uz austrumiem, gan dienvidiem, gan ziemeļiem.

Šoreiz Margota izvēlējās aizvest aprūpētājus uz dienvidiem: Maklarenveilas (McLaren Vale) Maksvela (Maxwells) vīnotava slavena ar pašu taisīto medus vīnu. Vīnotava atrodas uz kalniņa ar plašu skatu pāri ieleju, kur saredzams līdz apvārsnim rinda pēc rindas vīnogu stādus. Kaut normāli vīnotava nepiedāvā pusdienas ceturtdienas, bet tā kā mēs bijām 18 cilvēku, viņi bija ar mieru mums sagādāt speciālu ēdienkarti, kas mums dos iespēju nogaršot viņu šefa pazīstamos ēdienus. Piemēram, pirmā ēdienā mums bija iespēja nogaršot:

  • Zucchini flowers with Hindmarsh Valley Chevre, preserved lime and zucchini salad
  • Smoked ocean trout with heirloom beets, Maxwell honey and mustard
  • BBQ Berkshire Pork belly with almond , red elk & cabernet vinegar.

Knapi bijām izbraukuši no Biedrības mājas 1. maijā, kad visi apskatīja ēdienkarti un sāka spriest, kas tas par ēdienu, ko mums dos ēst. Kad visa ēdienkarte bija pārrunāta un visi zināja, apmēram, ko pasūtīs, tad sākās nopietnas pārrunas par visu, kas bija noticis kopš pēdējo reizi tikās. Bija ļoti patīkami redzēt jaunas sejas, kas mums piebiedrojās šinī braucienā. Mūsu šoferis Ints kā vienmēr, ļoti pacietīgs un laipns, nodrošina, ka visi iekāpuši un gatavi braukt. Kaut laiks apmācies, zilas debesis bija redzamas pie apvāršņa un lietu nesolīja. Satiksme bija ļoti liela, un brauciens ilga ilgāk nekā sagaidījām, jo pusceļš bija slēgts. Un tieši šinī brīdī uz ceļa bija daudz furgonu, autobusu – lielu un mazu un, kā parasti, vieglo mašīnu. Vismaz bija iespēja ilgāk paskatīties uz kalniem un rudens lapām, un ievērot, cik tālu jaunais ceļš ir uz nobeigšanu.

Nemaz nebija tik ilgi, kad uz ceļa redzama šilte Maxwell Winery; nu esam galā. Pa logu jau redzējām skaisti uzklātu galdu. Mēs tūlīt stājamies pie letes degustēt vīnu, lai varētu pareizo vīnu iedzert ar pusdienām. Tiem, kuriem neinteresēja vīni, apbrīnoja skatu un izbaudīja tās skaistās rudens krāsas acu priekšā. Logu rāmis bija kā rāmis gleznai un ļoti labi iederējās ar esošo gleznu izstādi pie sienas.

Pirmais ēdiens bija ļoti interesants; kad to apēdām, vēderi jau dažiem pilni. Neskatoties uz to, ka varbūt pārēdīsimies, turpinājām ēst galveno ēdienu gan lēnākā tempā un ar baudu. Kad pusdienas bijām paēduši, ieteikums nāca no apkalpes, lai aizbraucam tepat netālu uz jaunu skaistu vīnotavu. Mēs arī to izdarījām, jo zinājām, ka būs grūti sēdēt autobusā ar tik pilniem puncīšiem. Un te bija iespēja pasūtīt kafiju vai turpināt degustēt vīnu, vai apmest īsu līkumu gar vīnogulāju lauku. Nemaz nepamanījām, cik ātri laiks skrien uz priekšu un jāsāk domāt par mājās braukšanu, jo saulīte arī riet agrāk; esam jau pulksteņus pārstādījuši uz ziemas režīmu. Brauciens mājās bija klusāks, jo viss runājamais jau izrunāts, un tagad tāds jauks nogurums. Bija ļoti patīkami braucot klausīties kaseti, kurā spēlēja pazīstamās latviešu meldijas.

Atgriezāmies sveiki un veseli Latviešu biedrības mājā un pirms atvadīšanās noskaidrojām, kur un kad nākamā aktivitāte. Izrādās, ka piedāvātas biļetes uz muzikāla izrādi pat nākamā nedēļā. Kas par prieku – nebūs garlaicīga nedēļas nogale!

Margota Puķīte
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com