Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Arfiste Ženevjēva Langa koncertā Sidnejā

Latviešu arfiste spēlēja latviešu komponistu darbus

Laikraksts Latvietis Nr. 309, 2014. g. 14. maijā
Ojārs Greste -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Ženevjēva Langa, komponists Ross Edvards (Ross Edwards), flautiste Laura Vīsele (Laura Wiesel) un arfiste Alīse Džails (Alice Giles). FOTO Ojārs Greste.

Latviete Ženevjēva Langa (Genevieve Lang) ir izcila arfiste, ko latviešu mūzikas cienītāji pazīst no viņas koncertiem ar vairākiem Austrālijas simfoniskiem orķestriem, kā arī koncertiem daudzās Austrālijas Latviešu kultūras dienās.

2014. gada 3. maijā sidnejiešiem bija izdevība dzirdēt Ženevjēvu intīmā koncertā kopā ar arfisti Alīsi Džails (Alice Giles). Koncerts bija par labu Vispasaules arfu kongresam, kas notiks Sidnejā 2014. gada jūlijā.

Koncerts notika Watsons Bay priekšpilsētas Svētā Pētera baznīcas zālē. Programmā Ženevjēva spēlēja divus latviešu komponistu darbus: Tālivalža Ķeniņa Senā dziesma, kurai cauri vijās latviešu tautas dziesma Ej, saulīte, drīz pie Dieva un Pētera Plakida Meditācija. Ženevjēva spēlēja arī austrāliešu komponista Rosa Edvarda (Ross Edwards) kompozīciju Arfa un mēness.

Austrāliete Alīse Džails ir viena no pasaules izcilākajām arfistēm, kas ir spēlējusi gan solo, gan ar orķestriem Eiropā, Amerikā un Austrālijā. Viņa spēlēja četrus darbus, vienu ar tiem kopā ar savas meitas flautas pavadījumu. Koncerta beigās bija rets prieks dzirdēt ne tikai vienu, bet divas arfas kopā duetā, spēlējot trīs franču arfista Karlos Salzedo (Carlos Salzedo) kompozīcijas.

Ženevjēva ilgus gadus bija galvenā arfiste Tasmānijas Simfoniskajā orķestrī. Viņa pašlaik strādā kā mūzikas administratore un pasniedzēja Sidnejas Simfonisko orķestrī, ir redaktore orķestra vēstnesim un arī regulāri spēlē ar šo orķestri. Viņa piedalās septiņu arfu ansamblī, kas aktīvi pasūta un spēlē jaunus austrāliešu komponistu darbus. Ženevjēva vada Pinchgut Opera kompāniju, kas regulāri sniedz reti dzirdētas baroka operas Sidnejā. Viņa arī palīdz organizēt Vispasaules arfu kongresu, un ap kongresa laiku būs māte jaunam ģimenes pieaugumam!

Ženevjēva ir pazīstamā Austrālijas latviešu kordiriģenta Kaspara Svennes mazmeita.

Par Vispasaules arfu kongresu var uzzināt tīmekļa vietnē www.whcsydney2014.com

Ojārs Greste
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com