Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Trīs mākslinieki, viena godalga

Izstāde Sidnejā

Laikraksts Latvietis Nr. 309, 2014. g. 14. maijā
Ojārs Greste -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ojārs Greste ar godalgoto fotoportretu. FOTO Baiba Bērziņa.

Jānis Supe pie savas tintes grafikas „Vasara pilsētā“ („Summer in the City“). FOTO Ojārs Greste.

Baiba Bērziņa pie Birutas Klārkas gleznas „Svētība“. FOTO Ojārs Greste.

Sidnejas latviešu mākslinieki Biruta Klārka (Clark), Jānis Supe un Ojārs Greste piedalās ar pieciem mākslas darbiem izstādē, ko organizējusi Fērfīldas mākslas sabiedrība (Fairfield Art Society) Sidnejā.

Ojārs Greste par fotoportretu saņēma otro godalgu mūsdienu nodaļā (contemporary) no 40 māksliniekiem ar 70 izstādītiem darbiem.

Par portretu O. Greste raksta: „Herberts Bisenieks bija kluss, nepretenciozs cilvēks vēlos 80os gados, un pēc sievas aiziešanas aizsaulē pirms dažiem gadiem dzīvoja viens. Šo fotogrāfiju uzņēmu Herberta dzimšanas dienā 2010. gadā, kad biju atvedis viņu mājās no baznīcas. Biju viņu agrāk saticis, bet nezināju neko par viņa dzīvi. Herberta mājā mēs papļāpājām un ar lielu interesi uzzināju, ka, starp citu, Herberts bijis konditors. Viņam pašam bijis savs veikals – no sākuma Latvijā, tad vēlāk Sidnejā, un viņš apgādāja daudz Sidnejas latviešus ar kūkām un citiem gardumiem. Herberts man pozēja ar vienu no saviem diviem akordeoniem. Herberts aizgāja mūžībā 2013. gadā.“

Biruta Klarka piedalās izstādē ar divām gleznām, Jānis Supe ar vienu grafiku un Greste izstādīja godalgoto fotogrāfiju kopā ar zīmējumu ogles tehnikā. Jānis Supe ir Fērfīldas Mākslas sabiedrības vadītājs.

Izstāde skatāma Club Marconi telpās: 121-133 Prairie Vale Rd, Bossley Park, Sidnejā, un ir atvērta līdz 2014. gada 18. maijam.

Ojārs Greste
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com