Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas skolas Ģimenes diena

Melburnas Latviešu ciemā

Laikraksts Latvietis Nr. 309, 2014. g. 14. maijā
Līga Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLBDaugavasSkola

Daugavas skolas koris Melburnas Latviešu ciemā Ģimenes dienā. FOTO Maksis Dārziņš.

Laila Grosa (centrā) ar Daugavas skolas bērniem Melburnas Latviešu ciemā Ģimenes dienā. FOTO Maksis Dārziņš.

Bērni Melburnas Latviešu ciemā Ģimenes dienā. FOTO Maksis Dārziņš.

Daugavas skolas Ģimenes dienas svētkos Melburnas Latviešu ciemā 10. maijā sanāca vairāk nekā 100 viesu, un kopā ar skolas saimi piepildīja ciema zāli ar gaišumu un labsajūtu.

Sarīkojumu ar svētbrīdi ievadīja mācītājs Dainis Markovskis. Mācītājs iezīmēja, starp citu, ka bērniem varam mācīt, bet nevaram viņu vietā mācīties, un uzsvēra, ka svarīgākā lieta visur ir mīlestība.

Pārzine Līga Dārziņa īsā uzrunā atgādināja, cik svarīgi valodas mācībai un uzturēšanai ir to lietot arī ārpus formālām skolas mācībām. Viņa aicināja bērnu radiem un draugiem šeit palīdzēt – runāt ar saviem maziem radiņiem latviski, meklēt viņiem latviešu valodā piemērotas grāmatas un lasīt tās ar viņiem kopā.

Priekšnesumi bija daudz un dažādi, un visur bērni bija dūšīgi piestrādājuši. Dzirdējām tautas dziesmiņas māmiņām, Ojāra Vācieša, Jāņa Raiņa, Andreja Eglīša un citu autoru dzejoļus. No 8. klases lasījumiem izcēlās tas, cik labas attiecības bija katram ar saviem brāļiem un māsām. Priekšnesumi izskanēja ar vareno skolas kori. Priecājamies par bērnu skaitu, bērnu skaistumu un brīnišķīgo dziesmas izpildījumu.

Ka tie bija īsti ģimenes svētki, vēl bija redzams beigās, kopējās pāru dejās. Tur dejoja tēvi ar meitām, mātes ar dēliem, kādreiz vecvecāki un draugi ar draugiem. Mazajiem ciemiņiem no bērnudārza Daina ar to vēl nepietika. Viņi turpināja paši savas rotaļas uz skatuves pēc tam, kad citi jau bija izklīduši.

Paldies Zanei Riterei par klavieru pavadījumiem šajā ļoti draudzīgajā un mīlestības pilnā dienā. Satiksimies atkal kopējās Jāņu svinībās, Tērvetē, 21. jūnijā!

Līga Dārziņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com