Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu valodas apmācība reemigrējušajiem bērniem

Pārrunas Ārlietu ministrijā

Laikraksts Latvietis Nr. 303, 2014. g. 3. apr.
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

24. martā notika kārtējā darba grupas diasporas politikas jautājumos sēde, kuru organizēja Ārlietu ministrija. Sēdē īpaši tika apspriests jautājums par latviešu valodas mācīšanu bērniem, kas atgriežas vai ierodas Latvijā un uzsāk vai arī atsāk mācības Latvijas skolās.

Ģimenēm, kuras atgriežas Latvijā, bērnu latviešu valodas zināšanu līmenis ir ļoti atšķirīgs. Reizēm tas pat ir nepietiekams, lai varētu apgūt mācību vielu kvalitatīvi un mācītos savam izglītības līmenim atbilstošā mācību klasē. Darba grupa pārrunāja iespējamos risinājumus, lai bērni tiktu veiksmīgāk integrēti Latvijas izglītības sistēmā, dodot bērniem iespēju latviešu valodu apgūt pastiprinātā formā. Klātesošie apsprieda arī Igaunijas un Lietuvas izglītības sistēmas pieredzi.

Darba grupa diasporas politikas jautājumos nolēma tuvākajā laikā plašāk pārrunāt mehānismu attīstību Latvijas izglītības sistēmā bērnu apmācību atbalstam.

Darba grupas diasporas politikas jautājumos uzdevums ir koordinēt, stiprināt Latvijas institūciju un diasporas organizāciju sadarbību, kā arī izstrādāt saskaņotu diasporas politiku.

Darba grupas sastāvā darbojas Ārlietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Pasaules brīvo latviešu apvienības, Eiropas Latviešu apvienības, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latviešu valodas aģentūras, Ekonomikas ministrijas un Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvji, kā arī eksperte – pētniece Aija Lulle.

LR Ārlietu ministrija
Preses un informācijas nodaļa



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com