Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kā Adelaide gaida ciemiņus

Adelaides Vanagi un Vanadzes rīkoja darba talku

Laikraksts Latvietis Nr. 300, 2014. g. 17. martā
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Inese Laine apmāca Vanadžu ansambli. FOTO Imants Kronītis.

Edgars, Aivars un Juris atbrīvo vietu zem citronas. FOTO Imants Kronītis.

Imants arī palīdzēja. FOTO Imants Kronītis.

Jānis kautrējās no fotogrāfa. FOTO Imants Kronītis.

Dārza darbi. FOTO Imants Kronītis.

Biruta kārto skapīšus. FOTO Imants Kronītis.

Nopulierētas klavieres labāk skan. FOTO Imants Kronītis.

DV

Daugavas Vanagi

Mīļā Mildiņ!

Laiks atkal aizskrējis nez' kur, un līdz DVAV delegātu sapulcei atliek tikai viena nedēļa, tādēļ šodien, sestdien, 8. martā bija beidzamais laiks, savest kārtībā DV namu un dārzu. Zini kā tas ir: visu laiku pa māju dzīvodams, tu neredzi ne putekļus uz klavierēm, ne visās puķu dobēs bagātīgi sakuplojušās nezāles, bet tikko piesakās ciemiņi, tā uzreiz vajag krāsot virtuves griestus un pārkārtot visu dārzu. Sāk durties acīs visādas nekārtības, kurām agrāk netika piegriezta ne mazākā vērība. Un mums taču drīz brauc ciemiņi no visas Austrālijas!

Šodien Adelaides Vanagi un Vanadzes nopietni gatavojās uzņemt ciemiņus; Vanagi pa āru, Vanadzes pa iekšu. Dārzā tika griezts, ravēts, krāmēts, slaucīts, grābts un kārtots. Veselu lielu malkas grēdu, kas Jāņos baros Jāņuguni, pārvietoja uz jauno malkas šķūnīti nama vienā malā, tā atbrīvojot vietu zem citronu koka. Par jauno šķūnīti jāpateicas Agrim, bet par malkas krāmēšanu – Jurim. Imants, Jānis, Aivars un Edgars apgrieza krūmus un ravēja nezāles. Birztaliņa sen nav bijusi tik safrizēta! Zaļajā mucā sastampāja visus atgriezumus; Aivars pat iekāpa mucā, lai visu pamatīgi saspiestu. Vēlāk gan viņš sūdzējās, ka nevarot vairs atrast savu mobilo telefonu...

Arī nama iekšpusē gāja vaļā. Vīru kora klavieres tagad spīd un laistās, pateicoties diriģentes Astras pūlēm ar vaskotu lupatu; iegādāti jauni trauki, un Birutas rūpīgā gādībā visi skapīši izrevidēti, un sakārtoti naži un dakšas. Jau laikus ieslēgti visi papildus ledusskapji, lai būtu kur novietot paredzētos pārtikas daudzumus viesu mielošanai. Pat Vanadžu noliktavu, kur nemaz nav paredzēts ciemiņus ielaist, Anniņa saveda kārtībā. Pirms pāris nedēļām profesionāli tepiķu tīrītāji padzina traipus no bāra telpas tepiķa, un visas virsmas noslaucītas tīras. Vienu brīdi likās, ka Vanadžu priekšnieces Regīnas sastādītajam darbiņu sarakstam nekad nebūs beigas, taču galu galā – tomēr. Talciniekus pabaroja Dzidra un Ilze ar spageti bolonēzi un krāsnī ceptiem āboliem.

Gatavojamies arī mākslinieciski. Vanadžu Ansamblis cītīgi mācās dziesmas, jo trīs dienas pēc kārtas vajadzēs uzstāties gan saviesīgos vakaros, gan Kalpaka / Kurzemes Cietokšņa atceres sarīkojumā. Diriģente Inese Laine ar mīļu smaidu un laipniem vārdiem spēj no savām dziedātājām izvilināt to labāko. Esam maz un jau krietni gados, bet turamies dūšīgi. Dzirdu, ka arī DV vīru koris skalo rīkles un spodrina balsis, lai svētdien kuplinātu Kalpakam/Kurzemes Cietoksnim veltīto sarīkojumu.

Tā nu redzi, mīļā Mildiņ, ka mēs te Adelaidē nesēžam uz rokām, bet nopietni gatavojamies uzņemt viesus. Tagad tikai jātur īkšķi, lai DVAV sapulcē viss labi izdotos.

Visu labu,
Gunta



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com