Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Karš Ukrainā

Latvijas vadības paziņojums

Laikraksts Latvietis Nr. 299, 2014. g. 6. martā
Latvijas Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidente un ārlietu ministrs -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Svētdien, 2. martā, pikets Ukrainas atbalstam Rīgā, pretī Krievijas vēstniecībai Antonijas ielā 2. FOTO Gunārs Nāgels.

Svētdien, 2. martā, pikets Rīgā Ukrainas atbalstam pie Krievijas vēstniecības. FOTO Aina Gailīte.

Svētdien, 2. martā, pikets Rīgā Ukrainas atbalstam. Fonā Krievijas vēstniecība. FOTO Aina Gailīte.

Svētdien, 2. martā, pikets Rīgā Ukrainas atbalstam pie Krievijas vēstniecības. FOTO Aina Gailīte.

Latvijas Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētājas, Ministru prezidentes un ārlietu ministra paziņojums par Krievijas iejaukšanos Ukrainā

Latvija stingri iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti un uzskata, ka jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu, ir kategoriski nosodāmi.

Krievijas Federācijas Padomes lēmums atļaut bruņoto spēku izmantošanu Ukrainas teritorijā ir rupjš starptautisko tiesību pārkāpums un klaja iejaukšanās suverēnas valsts iekšējās lietās. Starptautiskajai sabiedrībai nav nemazāko šaubu par to, ka minētais lēmums ir tikai liekulīgs mēģinājums ar juridiskām frāzēm piesegt jau notikušo nelikumīgo bruņoto iejaukšanos Ukrainas teritorijas neatņemamā daļā – Krimā. Krievijas paustie argumenti par šādu bruņoto spēku lietošanu ir pilnībā nepamatoti un klajā pretrunā ar Krievijas Federācijas starptautiskajām saistībām. Šādi rīkojoties, Krievija grauj starptautiskās drošības sistēmas pamatprincipus. Atgādinām, ka saskaņā ar 1994.gada Budapeštas memorandu par drošības garantijām Ukrainai sakarā ar tās pievienošanos līgumam par kodolieroču neizplatīšanu, Krievija, ASV un Lielbritānija garantē Ukrainas neatkarību, integritāti un drošību. Latvijas sagaida, ka Ukrainas teritoriālā integritāte tiks pilnībā respektēta.

Ukrainas Verhovna Rada ir leģitīmi ievēlēta valsts varas institūcija, un tās pieņemtie lēmumi ir likumīgi un nav apšaubāmi. Krievijas Federācijas atteikšanās no kontaktiem ar Ukrainas likumīgo valdību neliecina par Krievijas vēlmi konstruktīvi, miermīlīgā ceļā risināt izveidojušos situāciju. Situācijas saspīlējums un tās eskalācija, tai skaitā kurss uz atklātām bruņotām sadursmēm un to iespējamie upuri būs uz Krievijas sirdsapziņas.

Latvija aicina starptautisko sabiedrību aktīvi paust stingru atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai. Starptautiskajām organizācijām – ANO, EDSO, Eiropas Padomei un citām ir nekavējoties jārīkojas. Latvija aicina visdrīzākajā laikā situācijas attīstību Ukrainā apspriest ES Ārkārtas Ārlietu Padomē un NATO Ziemeļatlantijas Padomē.

Sirdīs un prātos esam kopā ar Ukrainas tautu!

Latvijas Valsts prezidents,
Saeimas priekšsēdētāja,
Ministru prezidente un
ārlietu ministrs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com