Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Draudzīgais aicinājums Melburnā

Bērnu priekšnesumi, filma un prezentācija

Laikraksts Latvietis Nr. 296, 2014. g. 13. febr.
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLB

Muzikālais priekšnesums. FOTO Dāvids V. Dārziņš.

Arnis Gross stāsta par bibliotēku. FOTO Dāvids V. Dārziņš.

Svētdien, 9. februārī Melburnas Latviešu nama Misiņa zālē notika MLB rīkotais Draudzīgā aicinājuma sarīkojums, kuru iesāka, nodziedot ievada dziesmu Teici, teici valodiņa. (Bieži aizmirsts, ka šo dzeju sacerēja Valmieras mācītājs Jānis Neilands kā veltījumu Augustam Bīlenšteinam viņa amata jubilejā, un melodijas autors ir Jānis Cimze). Ievadvārdus un apsveikumus, apmēram, 50 cilvēku lielajai publikai teica MLB priekšsēde Iveta Laine un priekšsēdes vietniece Rasma Celma. Kuplināt sarīkojumu bija ieradušies arī Latviešu Ciema ļaudis.

Vairākas sabiedriskas organizācijas un privāt indivīds sniedza šī gada atbalstu bērnudārzam Daina, MLB Daugavas skolai, Latviešu vidusskolai, Tērvetes Bērnu vasaras nometnei, Annas Ziedares Vasaras vidusskolai un 3x3 saietam.

Muzikālos priekšnesumus sniedza Bērnu Vasaras nometnes Tērvetē dalībnieki Viktora Brennera vadībā. Iveta Laine komentēja savas Latvijā uzfilmētās intervijas, apmēram, 20 minūšu garumā, kuru tēma bija Patriotisms jauno Latvijas latviešu skatījumā. Uz jautājumu Vai var būt Latvijas patriots, dzīvojot Latvijā, atbildēja krietns skaits aptaujāto, lielākoties – bērni.

Arnis Gross dalījās ar paveikto Melburnas Latviešu biedrības bibliotēkā pie jaunā bibliotēkas inventarizēšanas un digitalizācijas projekta.

MLB bibliotēkas digitalizācijas projekts meklē talciniekus 3. posmam – ierakstīt datorā katalogu kartiņu datus (ap. 500 –1 000 kartiņām). Ir nepieciešams dators ar latviešu burtu mīkstinājuma un garumzīmēm. Tālāku informāciju var sniegt Vita Saltupa – avsaltups@hotmail.com

Sarīkojumu noslēdza, nodziedot Dar' man, tēvis, pastaliņas. Pēc sarīkojuma klātesošie pakavējās pie glāzes vīna vai sulas un gardiem pīrāgiem. ■



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com