Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ko dosim ēst DVAV delegātiem Adelaidē?

Mīļā Mildiņ!

Laikraksts Latvietis Nr. 296, 2014. g. 13. febr.
Gunta R. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

No kreisās: Dzidra, Irmgarde, Rita, Rasa, Geņa, Paulīna, Anna, Aija, Ilze, Rasma, Regīna, Imants. FOTO Gunta R..

Nu, vai Tavas nodaļas Vanagi un Vanadzes jau ceļa jūtīs uz Adelaidi? – Lielais DVAV salidojums (no 14.-16. martam 2014. g.) jau tepat durvju priekšā. Mēs mīļi gaidām delegātus un viesus no visas Austrālijas, un gatavošanās iet vaļā ar lielu sparu. Tie augstie kungi Austrālijas valdē (šobrīd rotācijas kārtībā Adelaidē) savās sēdēs var spriest par visādām gudrām un smagām lietām, sastādot sapulces dienas kārtu un salidojuma programmu, bet, kā jau Napoleons pirms pārsimts gadiem atzina, armija soļo uz vēdera, un arī šajos laikos nekas nav mainījies. Trīs dienas bez ēšanas neiztikt, un kam par to jārūpējas? Nu, protams, kam tad citam kā vietējai Vanadžu kopai, tādēļ sestdien, 8. februārī sanācām kopā DV namā, lai visu to lietu izplānotu tā īsti pamatīgi.

Idejas ēdienkartei lidoja pa gaisu kā papīra lidmašīnas; dosim kartupeļu salātus; dosim ķīseli ar putukrējumu; dosim gaļas pankūkas un frikadeļu zupu... ko tu teici? Nu, protams, ka ne jau vienā reizē; vai pietiks ar vienu torti, vai vajadzēs divas? Launagus taču arī vajadzēs, tātad jādomā par kūkām un citiem cepumiem. Vai kafiju piedāvāsim promsviežamās vai mazgājamās krūzītēs, un kas vārīs kāpostus, kas mazgās traukus? Jāizvēlas ēdieni, kurus var sagatavot mājā jau iepriekš, jo uz vietas kaut ko taisīt nebūs laika. Kurā telpā klāsim galdus, un vai tikai pietiks laika, visu dabūt gatavu? Nodaļas priekšnieks Imants Kronītis solīja sakārtot galdus un krēslus, tātad vismaz par mēbelēm mums nebūs jādomā. Tomēr, tik daudz par ko lemt... – galva sāka jau kūpēt!

Vislielākās galvas sāpes radās no fakta, ka nezinājām, cik daudz mums būs to ēdāju. Visas Vanadzes bija ar mieru kaut ko savās mājās gatavot, bet katrs otrais jautājums sākās ar Cik daudz man jācep/jāvāra/jāpērk...? Kā var atbildēt uz tādu jautājumu, ja nav zināms, cik būs viesu? Tu, mīļā Mildiņ, savā nodaļā varētu apvaicāties, cik no jums brauks, un darīt man zināmu; tad mums būs kāds priekšstats, cik lielu baru mēs ēdinām, un cik liels kartupeļu vezums un maizes kalns mums pērkams! Vari man atsūtīt e-pastu uz guntamara@adam.com.au

Tā būs ātrāk nekā gliemežu pasts.

Protams, Vanadzes gatavos barību ne tikai miesai, bet arī garam, t.i, priekšnesumus saviesīgiem vakariem. Pēc nopietnām pārrunām sapulcēs, vakarā derēs kādas vieglākas izklaides, un Vanagu nama bārs būs atvērts, lai veldzētu slāpes un ieeļļotu sausās rīkles. Arī kafija un cepumi būs pieejami katrā laikā. Brauc tik šurp – būs jauki!

Visu labu,

Gunta



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com