Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Karstums un aukstums

Laikraksts Latvietis Nr. 296, 2014. g. 13. febr.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latviešu mājas Orbostā. FOTO Māris Ezergailis.

Skats no latviešu mājām Orbostā. FOTO Māris Ezergailis.

Latviešu mājas Ridelskrīkā. FOTO Māris Ezergailis.

Latviešu mājas Ridelskrīkā. FOTO Māris Ezergailis.

Sveicināti, lasītāji!

Sākušās 2014. gada Ziemas Olimpiskās spēles Sočos, Krievijā, un tās ilgs līdz 23. februārim. Latvijas Olimpiskās komandas bukletā, kuru var lejuplādēt tīmeklī*, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubleskis apgalvo, ka (tulkojot atpakaļ latviski no ne visai veiklās angļu valodas) „Krievijas speciālisti ir ieguldījuši zīmīgus finansiālus resursus un pūles, lai nodrošinātu labākos iespējamos apstākļus pasaules augstākās pakāpes ziemas sporta atlētu sacensībām“.

Par finansiāliem resursiem netiek pārspīlēts, jo runā, ka šīs Olimpiskās spēles iznāks dārgākas nekā visas iepriekšējās Ziemas Olimpiskās spēles kopā.

Atraktīvā brošūra teicamā angļu valodā (izņemot jau minēto ievadrakstu un vēl pāris sludinājumu) ir laba reklāma Latvijai, īsi pastāstot par mūsu valsti, un minot (kopā ar īsbiogrāfijām) dažas no Latvijas izcilākām mākslas un sporta slavenībām.

Kamēr mūsu ziemas sportisti salst Krievijā, tikmēr otrā pasaules malā, Viktorijas pavalstī, Austrālijā plosās meža un zāles ugunsgrēki. Tagad esot visdraudošākā ugunsgrēku situācija Viktorijā kopš 2009. gada, kad bojā gāja 173 cilvēki un 414 bija ievainoti. Toreiz izdega pāri par 450 000 hektāru jeb 4500 kvadrātkilometru (t.i. platība, kas ir vienāda ar 50 km reiz 90 km taisnstūri).

Spēcīgie vēji un +42°C gaisa temperatūra nozīmē, ka uguns līnija vietām skrien uz priekšu 80 km/h ātrumā. Aktuālās ziņas par ugunsgrēkiem Viktorijā var redzēt oficiālā tīmekļa vietnē.**

Latvieši ir visur – gan sporto aukstumā, gan glābjot savas mājas karstumā.

GN
2014. g. 13. febr.

* http://sochi2014.olimpiade.lv/upload/content/lok_sochi_lapas_www.pdf

** http://www.emergency.vic.gov.au/map#now



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com