Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas valsts svētku sarīkojums Sidnejā

Šogad rīkoja „Jautrais pāris“

Laikraksts Latvietis Nr. 291, 2014. g. 7. janv.
Maruta Dēliņa-Tauriņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Rolands Lappuķe. FOTO Andris Kariks.

Ints Teterovskis diriģē. FOTO Andris Kariks.

Latvijas 95 gadu neatkarības atceres svētki notika tieši 2013. gada 18. novembra siltā vakarā Sidnejas Latviešu nama lielajā zālē plašu klausītāju klātienē. Šoreiz rīkotāji bija tautas deju grupa Jautrais pāris, kuru dalībnieces Kira Bruzgule un Klāra Brūvere godam veica savus pienākumus, lai svinīgais brīdis izdotos cēls.

Pēc karoga ienešanas zālē Klāra Brūvere uzrunāja klātesošos, sveicinot akta viesus. Viņa pakavējās atmiņās par savu viesošanos Rīgā, 2012.  gada 18.  novembrī, īpaši uzsverot korporāciju gājienu uz Brāļu kapiem.

Nākamais svētku dalībnieks bija LV Goda konsuls Sidnejā, kurš nolasīja Latvijas Republikas vēstnieka Austrālija I. Bērziņa apsveikumu. Tālāk svētku viesiem bija iespēja noklausīties LV prezidenta A. Bērziņa ieskaņoto apsveikumu tautiešiem.

Šī gada svētku runas teicējs bija Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Rolands Lappuķe. Viņš plaši apskatīja Latvijas valsts attīstību, uzsverot īpaši Trešās atmodas ietekmi, kā arī Eiropas Savienības un NATO nozīmi. Viņš pieskārās nesenās jaunās migrācijas jautājumam, konsulāro darbinieku lielai nozīmei, palīdzot Latvijas pilsoņiem iegūt informāciju par jaunākām maiņām Latvijā, kā arī iegūstot vajadzīgos dokumentus.

Sekoja LAAJ priekšsēža paziņojums par apbalvojumiem no PBLA (V. Lasmane, Zviedrija), PBLA Kultūras Fonda apbalvojumi (N. Gotams, Kanāda; J. Kikuci, Japāna; A. Plakans, ASV un A. un J. Reveliņi, ASV.).

Atzinības rakstus saņēmuši: L. Ģibiete, Ungārija un G. Rudzīte, Austrālija. Sidnejas tautieši, kurus godināja ar atzinības rakstiem,– G. Zodiņu, R. Nemmi. PBLA godināja A. Kariku, bet Latvijas Izglītības ministrija – M. Moru un I. Veidneru.

Ļoti patīkams pārsteigums bija Sidnejas latviešu koris Jaunais sākums, uzstājoties pirmo reizi ar Latvijas viesdiriģentu I. Teterovski. Apbrīnojami īsā laikā koris bija iemācījies dziesmas šim svētku aktam, tiešām iepriecinot visus ar savam spēcīgajām balsīm. Jācer, ka dzirdēsim nākotne šo kori vairākkārt.

Aktam beidzoties, vakara viesus Jautrais pāris Mārtiņa Siliņa zālē pacienāja ar glāzi vīna un uzkožamiem.

Maruta Dēliņa-Tauriņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com