Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ko gaidu no Jaunā gada

Annas Žīgures cerības

Laikraksts Latvietis Nr. 291, 2014. g. 7. janv.
Anna Žīgure -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pirms 23 gadiem mūsu mazā drosmīgā tauta stāvēja uz barikādēm, aizstāvot savu neatkarības sapni, par ko domā un cīnās daudzas tautas, bet visām tas nav lemts. Ceļš līdz šodienai nav bijis tik taisns un gluds, kā tajos tālajos laikos šķita.

Daudz kas ir sasniegts, bet izrādījies, ka, Latvijā dzīvojot, laikam gan nekad nebeigsies cīņa starp mūsdienu Rietumu un pēcpadomju vērtībām, starp vakardienu un rītdienu. Šodiena ir rītdienas šūpulis, tāpēc, gadu iesākot un par tālāku valsts nākotni domājot, gribu dalīties ar 2014. gadu saistītās cerībās, kas varbūt piepildīsies, varbūt ne. Tomēr no to piepildīšanās atkarīga jauno paaudžu un visas Latvijas nākotne.

Ceru, ka mūsu valstī būs tāds Ministru prezidents, kurš neatgriezīs Latviju pagātnes ceļos.

Ceru, ka Rīga, būdama 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta, sapulcinās lielu skaitu tūristu, kultūras un arhitektūras draugu no visas pasaules un viņi iepazīs ne tikai galvaspilsētu, bet atklās arī citas Latvijas vietas.

Ceru, ka lielveikala Maxima katastrofa tiks izmeklēta pamatīgi un vainīgie sodīti.

Ceru, ka 2014. gadā līdz rezultātam nonāks ar korupciju saistītie tiesu procesi, kas mākslīgi stiepti nepiedodami ilgi. Tas devis iespēju smagos un vieglākos noziegumos apsūdzētajiem gadiem ņirgāties par sabiedrību, tiesu sistēmu un valsti. Rezultātā cietusi sabiedrība, it īpaši jaunā paaudze, kas izaugusi šādā vidē, savukārt tiesu sistēma piedzīvojusi krasu uzticības kritumu.

Ceru, ka latvieši nenodibinās nevienu jaunu partiju un, ja gadījumā nodibinās, tad tā atkal neizrādīsies tikai ap dažiem naudīgiem bosiem sapulcējušos uz savlabumu gaidoša laužu grupiņa.

Ceru, ka Latvijas pilsoņi gudri un atbildīgi ievēlēs nākamo Saeimu – tā, lai rezultāts nedotu iespēju kritušajiem oligarhiem tieši vai pastarpināti sagrābt varas grožus.

Ceru, ka tiks izlabots valsti un pilsoņus pazemojošais likums, kas pieļauj uzturēšanās atļauju tirdzniecību Austrumu miljonāriem.

Ceru, ka Jaunā viļņa vietā Jūrmala sāks domāt par mūzikas festivālu, kas pievilinātu mūziķus un klausītājus tik tiešām no visas pasaules, ne tikai no NVS.

Ceru, ka Latvija uzlabos savu vietu starptautiskajā statistikā – samazināsies nabadzības un zīdaiņu mirstības rādītāji, jauniešu bezdarbs, korupcijas izplatība, pieaugs preses brīvība un uzlabosies skolēnu sekmes.

Ceru, ka pāreja uz eiro izdosies veiksmīgi un to neizmantos manīgi ļautiņi, kas šādos brīžos pamanās iedzīvoties uz lētticīgo rēķina.

Ceru, ka arvien mazāk pilsoņu būs spiesti pamest Latviju un pieaugs tādu cilvēku skaits, kuri vēlēsies atgriezties.

Ceru, ka pazemināsies nodokļi ļaudīm ar maziem ienākumiem un palielināsies tiem, kuru ienākumi ir ievērojami.

Noslēgumā – no kā baidos? No tā, ka liela daļa cerību būs veltas, ja sabiedrība pret to īstenošanu izturēsies vienaldzīgi.

Anna Žīgure
Pirmpublicējums ir.lv



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com