Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sidnejas Ev. lut. draudzes Ziemsvētku koncerts

Skaists koncerts un atbalsts Valmieras bāreņu namam

Laikraksts Latvietis Nr. 290, 2013. g. 29. dec.
Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson) -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Altāris. FOTO Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson).

Vīru koris dzied balkonā. FOTO Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson).

Arnolds Gūtmanis. FOTO Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson).

Svētdien, 1. decembris bija pirmā Adventes svētdiena. Advente ievada jaunu baznīcas gadu, un šogad draudze atzīmēja 1. Adventes svētdienu ar skaistu Ziemsvētku koncertu. Vairāk nekā simts cilvēku pulcējās Svētā Jāņa baznīcā, lai svinētu šo jauno baznīcas gadu. Mums bija viesi no Latvijas, kā arī no Minesotas, ASV. Svecītes eglītē mirdzēja spoži, un altāris bija skaisti dekorēts ar Ziemsvētku krūma zariem un agapantha ziediem.

Koncertu ievadīja ar kopdziesmu Skan tūkstoš balsīm dziesmas: Gods Dievam augstībā. Koncerts bija rīkots, lai Dievu godinātu, un jau ar pirmo dziesmu Dievs tika slavēts. Savā uzrunā dalījos ar evaņģēlija vēsti, ka tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis mums Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai mūs atpestītu. Uzsvēru, ka nepietiek tikai šo vēsti dzirdēt, Dieva dāvana katram ir personīgi jāsaņem no Dieva mīlestības rokas. Lai ilustrētu, aicināju vienu draudzes locekli atnākt priekšā un saņemt dāvanu no manis. Uzsvēru, ka ar to, ka viņš dzirdēja, ka viņam dāvana ir, nepietika, viņam bija jānāk un jāsaņem no manis, lai baudītu tās labumu. Mīlestībā Dievs aicina katru atsaukties un pie Viņa nākt, lai saņemtu visu, ko Viņš dod.

Pēc svētbrīža Sidnejas Latviešu vīra koris dziedāja divas dziesmas – Bēthovena Svētā Nakts un gregoriešu dziesmu Ak, nāci, nāci, Dievs, pie mums. Šī otrā dziesma ir tradicionāla Adventes dziesma. Abas dziesmas skanēja spēcīgi un skaisti, un diriģēja Ivars Štubis.

Arnolds Gūtmanis mūs iepriecināja, deklamējot Leonīda Breikša Ziemsvētku nakts balādi. Šī skaistā dzeja atgādināja Ziemsvētku nozīmi un vēsti.

Vīru koris tad dziedāja vēl trīs ļoti skaistas un skanīgas dziesmas diriģentes Dainas Jaunbērziņas vadībā. Pēdējā dziesma – Dvēseles dziesma – visiem ļoti gāja pie sirds. Tenora solo dziedāja Ivars Štubis un basa solo Toms Mačēns. Baznīcas labā akustika izcēla abu jauno dziedātāju balsis. Jauki bija dzirdēt tik spēcīgas dziesmas no mūsu vīriem.

Sekoja Valda Moras Šai svētā naktī, ko deklamēja Arnolds Gūtmanis. Dievs viņam devis tiešam labas spējas deklamēt.

Latviešiem ir sakāmvārds Cilvēks doma, bet Dievs dara. Programmā paredzētais sniegums no soprāna Lilijas Sīles, Imanta Līča pavadījumā, nevarēja notikt, jo diemžēl soliste smagi saaukstējusies.

Draudzes ansamblis nodziedāja sešas dziesmas, sākot ar Mums bērniņš šodien piedzimis. Ansamblim pievienojās viešņa no Latvijas. Īpaši jauka un skaista bija dziesma Nu dziedāsim, nu priecīgi. Dziesmas vārdi, kā arī melodijā bija viegla un priecīga.

Mūsu dūšīgais deklamētājs Arnolds piedāvāja vēl vienu dzeju Lūgšana, un ansamblis varēja atvilkt elpu pirms dziedāja Kāds brīnišķīgs un Dievam gods. Pēdējā dziesma skanēja tik spēcīgi, radot sajūtu, ka ansamblī dzied daudz vairāk nekā septiņi dziedātāji.

Lai atgādinātu Ziemsvētku nozīmi, nolasīju vēsti par Kristus dzimšanu no Lukas evaņģēlija 2. nodaļas, un tad koncertu noslēdza ar kopdziesmu Klusa nakts.

Koncerta ieeja bija pret labprātīgiem ziedojumiem Valmieras bāreņu namam, un bija prieks, ka koncerta apmeklētāji bija labprātīgi devēji. Ieņemts tika $1050, kas tiks nosūtīts uz Latviju, kā skaista Ziemsvētku dāvana bērniem, kam dzīve ir trūkumu pilna.

Koncertam sekoja lauku pavārds, desiņas, salāti un bulkas. Kūku galds bija populārs, un visas piparkūkas tika pārdotas. Tiešam svētīgs un jauks sākums jaunam baznīcas gadam!

Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson)
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com