Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dziesmota pēcpusdiena Melburnā ar 13 diriģentiem

Gatavojās meistarklasei un saviesīgai pēcpusdienai/koncertam

Laikraksts Latvietis Nr. 289, 2013. g. 18. dec.
Anita Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Lija Andersone ar piparkūku izmēģinājumu. FOTO Anita Andersone.

Valda Jefimova gatavo mīklu. FOTO Anita Andersone.

Pulks diriģentu pieteikušies uz LAAJ Skaņu mākslas nozares rīkotiem meistarkursiem. No Austrālijas pieteikušies vienpadsmit diriģenti no trim pilsētām, un kopā ar Loriju Cinkusu un meistarkursu vadītāju Ivaru Cinkusu no Rīgas, skaitliski sanāk trīspadsmit. Apmācības notiks no 26. līdz 31. decembrim, ar semināra kulminācijas punktu sarīkojumā Melburnas Latviešu namā, svētdien 29. decembrī – koncerts, kurā diriģenti parādīs tautiešiem savas jauniegūtās mākas. Publikai būs iespēja iegūt arī mazu ieskatu nākamo Sidnejas Kultūras dienu Kopkora koncerta repertuāra dziesmām, ar kurām diriģenti būs kursu gaitā strādājuši. Diriģentu un Meistarklases kora sniegumam sekos dziesmu priekšnesumi, kopēja sadziedāšana un danči. Būs iespēja izdziedāties, izdancoties vai arī tāpat skatīties un līdzi papriecāties. Pēcpusdienas saviesīgajā daļā mūziku spēlēs izcilu mūziķu savienojums – Ivars Cinkuss, Lorija Cinkusa, Sandra Birze, Jānis Laurs un Ingus Purēns.

Gatavojoties uz šo pēcpusdienu, tiek arī izstrādāta īpaša našķu karte – piedāvājumos paredzētas gan sāļas, gan saldas uzkodas. Vairākām Melburnas – un ne tikai Melburnas – saimniecēm prasīts padoms par receptēm un metodēm. Visi ēdieni tiek izmēģināti sarīkojuma rīkotājas virtuvē, lai būtu drošs, ka uz īsto reizi labi sanāk.

Pīrāgu un piparkūku talkas jau notikušas – kopskaitā sacepti vairāk nekā 1 300 gabali.

Tiek pārbaudītas dažādas ķiploku grauzdiņu receptes, mazsālīto gurķu iemarinēšanas paveidi ar dažādām garšvielām, kā arī ķimeņu sieru gatavošanas varianti. Tiek izmēģināti arī atšķirīgi ābolmaižu paveidi. Var gadīties, ka adelaidiešu iecienītā Tālavas kafejnīcas ābolmaizes recepte uzvarēs šīs kūkas kulināro konkursu!

Sarīkojums svētdien, 29. decembrī sāksies plkst. 14.00. Galdi/vietas rezervējamas pie Anitas Andersones, zvanot (03) 9867 2070 vai rakstot uz granita@ozemail.com.au.

Anita Andersone
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com