Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Patiesība par 7. dec. Ziemassvētku tirdziņu

Filadelfijas Brīvo latvju biedrībā

Laikraksts Latvietis Nr. 289, 2013. g. 18. dec.
Sandra Milevska -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ziemassvētku tirdziņš. FOTO Rita Ramane.

Ziemassvētku tirdziņš. FOTO Rita Ramane.

Ziemassvētku tirdziņš. FOTO Rita Ramane.

Ko tas nozīmē, ja Filadelfijā izvelk loterijas biļeti, bet galveno balvu – Aidas Bērziņas klusās dabas akvareli saņem pretējā ASV krasta iedzīvotāja, pazīstamā redaktore Astra Moora? Vai tad tas skaidri nenorāda, ka no austrumkrasta savu neatvairāmo ietekmi pāri visam kontinentam ir neizbēgami paplašinājusi Filadelfijas nodaļa?

Pārskatot atslepenoto Eduarda Snoudena informāciju, kas jau priekšlaicīgi ir parādījusies Latvian USA interneta portālā, kļūst skaidrs, ka bez izņēmumiem latviešu centros smaga komerciāla darbība notiek taisni šajā gada laikā. Sabrauc no tuvām un tālām vietām, katrs ar savu ietekmes zonu un sev vien zināmo aizmuguri, un tirgojas uz nebēdu. Latviešu vai vismaz baltiešu preču alkstošajiem tiek piedāvāta pārtika, rotas, T-krekli, pēdējās vēl dabūnamās latu monētas, kompaktdiski un DVD, par sedziņām, spilveniem, utt. nemaz nerunājot. Bet visiem taču ir skaidrs, ka tur, kur notiek tirgošanās, arī ir iespiedies rekets.

Kas stāv aiz šīs varenās Filadelfijas nodaļas, kas gadu pēc gada palielina savu darbību un savu ietekmi, un tagad šķietami pakļauj sev vai visas ASV līdz pat rietumkrastam? Kas ir īstais capo di capi? Vai tumšs sicīliešu krusttēvs, vai varbūt ļauns ķīniešu tongs, vai varbūt pat krievu mafija tiešā ceļā no sava Bruklinas perēkļa? Nekādā gadījumā! Tās ir – trīs latvju zeltenes! Vienīgi šeit, ekskluzīvā reportāžā, atļaujamies nomest segvārdus un atklāt viņu īstās identitātes: Rita Ramane, Jolanta Mockus, Māra Kubuliņa. Šķietami stāvot malā, nekā nedarot, faktiski viņas abas viltīgi aizkulisēs jau vairākus gadus nosaka un attīsta visas organizācijas piramīdu un pārvalda plašu savu padoto tīklojumu. Bez viņu akcepta un piekrišanas ne tirgotāji, ne pircēji nepakustina ne pirkstiņa.

Nodaļā pastāv dzelžaina disciplīna, un par pilnīgu padoto pakļautību nav šaubu. Par to liecina, kaut vai lielo pircēju un tirgoņu pūļa izvērstā barošana un dzirdīšana, kam tiek veltīts viss pirmais stāvs, kur aiz ēdienu un dzērienu letēm stāv sagādātāji (Jānis Ansons), virēji (Raimonds Ramanis), apkalpotāji un pārdevēji (Laris Krēsliņš, Ūna Kārkliņa, Vineta Baļķēna). Augšstāvā arī mudž, bet iekļūt nav iespējams, nenokārtojot saistības ar gruntīgo iekšā laidēju Ēriku Mežgaili. Notikumu secību bīda vēl divi visaugstāk stāvošie – Māra un Aldis Kubuliņi, kas savam augstajam rangam organizācijā pievērš uzmanību ar gada laikam piemērotiem, rūpīgi saskaņotiem ansambļiem: Mārai spilgti sarkans pulovers un debesskrāpju augstuma sarkanas kurpes (vajadzības gadījumā kalpo arī par ieroci) ar Alda koši zaļo kreklu un sarkano un zaļo Ziemassvētku kaklasaiti. Tieši viņi zem Jolantas Mockus modrās acs stingri kontrolē loterijas norisi ar daudzām vērtīgām balvām. Fona mūziku patīkamai noskaņai piedāvā vijolniece Guna Pantele, bet kā agent-provocateur pa pūli ložņā slepens tips (īstais vārds Ģirts Zeidenbergs), vervējot jaunus pieteikumus uz pavalstniecību.

Vienīgi rafinēta, nobriedusi organizācija spētu izvērst gadu pēc gada šāda apjoma notikumu. Šeit atklātā slepenā informācija lai kalpo visiem, kas nebaidās un kas manīgi vēro šī labsirdīgā reketa izplešanos un pamatīgas atkarības veicinošu iespiešanos visā mūsu sabiedrībā!

Dzeltenās preses pārstāve Sandra Milevska
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com