Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sarīkojumi Pertā

Daugavas Vanagu gadskārtējā sanāksme Pertā

Laikraksts Latvietis Nr. 75, 2010. g. 10. febr.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kā jau visās kopienās un organizācijās, vienreiz gadā biedri sanāk kopā apsvērt, kas tai gadā ir darīts, kas panākts, kas nedarīts un kas būtu vēl jādara. Tā arī Pertas Daugavas Vanagu un Vanadžu saime svētdien, 31. janvārī bija sanākusi savās kluba telpās apskatīt savu roku darbu.

Vispirms nodaļas priekšnieks Ilmārs Rudaks mūs aicināja ar klusuma brīdi atcerēties tos 9 nodaļas biedrus, kuri kopš pagājušā gada kopsēdes ir aizgājuši debesu pulkos, un tad visi vienojāmies Vanagu dziesmā. Ievēlējuši sēdes vadību – Jāni Vucēnu un Nikolāju Džonsonu – sēde varēja ritēt uz priekšu pēc noteiktās kārtības. Jānis Vucēns novadīja pilnsapulci bez liekām spriedelēšanām un drīz vien bijām pie valdes vēlēšanām.

Par Daugavas Vanagu Pertas nodaļas priekšnieku atkal ievēlējām Ilmāru Rudaku. Tā kā ilggadīgais nodaļas sekretārs un arī kora priekšnieks no valdes pienākumiem atlūdzās, tad veco valdi uz reizi nevarējām ievēlēt, bija jāatrod vēl divi atvietotāji. Tie radās ar Andri Vārpiņu un Jāni Blumbergu. Priekšnieks izteica pateicību vecajai valdei par darbu un novēlēja jaunu darba prieku nākamajā gadā.

Nu valde bija ievēlēta pilnā sastāvā un varējām spriest par pārējiem sapulces kārtības punktiem.

Nodaļas priekšnieka un Vanadžu priekšnieces ziņojumi bija iesniegti rakstiski un tie nekādus šķēršļus neradīja. Arī nākamā gada budžets bija iesniegts rakstiski, un tad visi šie ziņojumi tika pieņemti bez liekām debatēm. Aizrādījums valdei bija – nākamgad aprūpes devumus jo sevišķi pievērst atbalstam leģionāriem un leģionāriem gultas režīmā. Pēc īsas pārrunas par vecākā gājuma biedriem, sēde nolēma šo jautājumu atstāt jaunās valdes rīcībā.

Priekšnieks vēl varēja ziņot par iespējamo DV Latvijā viešņas apciemojumu pie mums uz Kalpaka atceres svinībām.

Vanadzes, kā jau parasti, bija parūpējušās arī par mūsu pacienāšanu ar garšīgām uzkodām un ar kluba vadītāja atvēlēto padzērienu varējām vēl pasēdēt un pārrunāt dzīves dažādības.

Paldies par piedalīšanos un uz redzīti nākamgad!

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com